Єпископ Баришівський Віктор взяв участь у зустрічі ВРЦіРО з Прем’єр-міністром України

2 червня 2020 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія єпископ Баришівський Віктор взяв участь у зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) з Прем’єр-міністром України Д. А. Шмигалем. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт vzcz.church.ua.

Єпископа Віктора супроводжував заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич. Окрім глав і представників конфесій в зустрічі також взяли участь Міністр соцполітики М. В. Лазебна, Головний санітарний лікар В. К. Ляшко, в.о. Міністра культури С. В. Фоменко, Міністр Кабінету Міністрів України О. М. Немчінов.

Головною темою зустрічі було обговорення питання щодо поетапного виходу церков і релігійних організацій з карантину. Представники конфесій та релігійних організацій висловили Прем’єр-міністру свої пропозиції з цього приводу. Було зазначено, що діалог між керівництвом Уряду і релігійною спільнотою відбувся та матиме продовження у форматі взаємодії Ради Церков із профільними міністерствами.

Під час зустрічі також йшлося про важливість підтримки державою інституту сім’ї, про необхідність захисту гідності дитини й жінки та у зв’язку з цим потреби змін у правовому полі щодо сурогатного материнства тощо.

Прем’єр-міністр висловив готовність до подальшої регулярної співпраці з ВРЦіРО, а також дав зрозуміти, що найближчим часом можуть вийти додаткові постанови уряду щодо послаблення карантину для церков і релігійних організацій, у зв’язку з чим буде можливість відвідування храмів більшою кількістю людей при дотриманні санітарних норм.

Глава Уряду підтримав ініціативу проводити такі зустрічі один раз на квартал.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 1786