Радість — кожній дитині. В єпархіях УПЦ до Дня захисту дітей пройшли благодійні акції

До Міжнародного дня захисту дітей у Бориспільський, Мукачівській, Чернігівській, Запорізькій, Горлівській, Сімферопольській єпархіях Української Православної Церкви були проведені благодійні акції — багатодітні та малозабезпечені сім’ї, діти-інваліди і сироти отримали продуктові набори, одяг, іграшки й набори для творчості. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

З благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія до Міжнародного дня захисту дітей у Борисполі було проведено благодійну акцію, під час якої було відвідано 16 багатодітних сімей і сімей, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, та роздано 44 продуктових наборів вагою по 8 кг. Продукти було зібрано силами православних волонтерів та настоятелів храмів Бориспільської єпархії.

Також священники с. Усівка та с. Великий Крупіль Згурівського благочиння Бориспільської єпархії привітали сиріт, напівсиріт, дітей інвалідів та дітей із багатодітних сімей із Днем захисту дітей. Священники подарували подарунки та солодощі.

У Міжнародний день захисту дітей настоятель Свято Покровського храму м. Яготин Бориспільської єпархії о. Роман Богодєєв із Віталієм і Марією Роговець відвідали багатодітні родини та надали благодійну допомогу — продуктові набори, одяг, а для немовляти коляску, люльку та стільчик для харчування.

Організатори висловлюють подяку всім благодійникам, а також настоятельці Свято-Успенського монастиря ігумені Наталії (Богодєєвій).

До Міжнародного дня захисту дітей, з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора, з ініціативи Молодіжного відділу та підтримки добрих людей молодь Мукачівської єпархії відвідала понад 700 діток та привітала зі святом, роздавши смаколики і фрукти. Родини особливих дітей отримали продуктові набори.

«Надзвичайно радіємо з того, що ми змогли за день побувати в 8-ми різних дитячих закладах та тих місцях, де перебувають ті, які завжди залишаються дітьми. Загалом ми відвідали понад 20 родин, для котрих також передали гостинці. Дякуємо Вам друзі за підтримку! Головне, що ми пам’ятаємо, що діти − це наше майбутнє. Тож сіймо добро в серцях дітей», — прокоментував подію очільник Молодіжного відділу архімандрит Агапіт (Шпиняк).

Парафіяльні соціальні служби Макарівського, Пантелеймонівського і Тихвинського храмів Торецького округу Горлівської єпархії провели благодійну акцію «Зручне літо» до Міжнародного дня захисту дітей.

Для дітей, які проживають в Торецькому соціально-реабілітаційному центрі «Сонечко» парафіяни передали подарунки — придбане взуття та повітряні кулі. Організатори та директор центру дякують за участь в акції всім небайдужим людям.

У Запорізькій єпархії понад 40 дітей взяли участь у фото- та відеомарафоні «У дитинстві на карантині є місце для радості!», присвяченого Міжнародному дню захисту дітей, та записали відеоролики.

Із Міжнародним днем захисту дітей представники Свято-Георгіївського храму м. Запоріжжя разом із настоятелем привітали вихованців дитячого притулку Осипененківського мікрорайону зі святом.

До дня захисту дітей після Божественної літургії митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій привітав маленьких парафіян Свято-Троїцького кафедрального собору зі святом. Із рук владики діти отримали розмальовки та олівці. Такі ж творчі набори будуть передані дітям із малозабезпечених сімей і дітям сімей, які опинились у скрутних життєвих обставинах.

З благословення митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря, до Дня захисту дітей волонтери благодійного проекту Севастопольського благочиння Сімферопольської єпархії «Місто Добро Ти» привітали багатодітні сім’ї. На кошти, які пожертвували небайдужі парафіяни севастопольських храмів, були закуплені фрукти, овочі, молочні продукти, борошно, солодощі, сік, побутова хімія та ін.  Також були пожертвувані крупа, олія, печиво, цукерки та інші продукти.

А за участ лідерів Православних молодіжних об’єднань м. Євпаторія на чолі зі священниками була надана благодійна допомога малозабезпеченим та багатодітним сім’ям  Євпаторії.

Також настоятель храму святих Дванадцяти апостолів  м. Балаклава Сімферопольської єпархії передав від вірян благодійну допомогу сім’ям із дітьми, які перебувають у скрутному фінансовому становищі. А парафіяни із настоятелем і кліриками храму святителя Луки Кримського при 1-ї міській Севастопольській лікарні провели благодійну акцію допомоги багатодітним сім’ям.

 

Просмотров: 189