Ієрарх УПЦ освятив Свято-Воскресенський храм у Луцьку

4 червня 2020 року вікарний архієрей Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій звершив чин освячення Свято-Воскресенського храму Луцька (вул. Рівненська). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу єпархії.

Його Преосвященству співслужили благочинний Луцького кафедрального округу прот. Вадим Лебедь, архімандрит Аліпій (Сапіга), настоятель місцевого храму прот. Іоанн Сургент, настоятель Луцького кафедрального собору Всіх Святих землі Волинської прот. Володимир Яцишин та гості у священному сані.

На Малому вході єпископ Афанасій нагородив настоятеля храму правом носіння митри за богослужінням.

Після прочитання Євангелія владика Афанасій звернувся до вірян зі словом проповіді.

«Великий подвиг та велика нагорода подається сьогодні тим, хто в непростий час випробувань, десять років, без нарікання й відчаю продовжував будувати дім Божий й вірити, що Господь допоможе воздвигнути цей храм, в якому люди знайдуть спасіння. Тому кожен християнин має не просто будувати стіни, не просто зводити куполи, але й будувати спасіння власної душі, звершуючи добрі справи на благо Христової Церкви», – наголосив владика.

Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового Православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та за здоров’я медичних працівників. Була виголошена молитва під час згубної пошесті та смертоносної зарази.

Після завершення Літургії Архіпастир відзначив благословенними грамотами парафіян, жертводавців та будівельників, з допомогою яких вдалося звести храм.

Перший камінь під фундамент майбутнього храму був освячений і закладений у 2011 році, на сьогодні основна частина робіт вже завершена: у червні 2018 єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл освятив накупольні хрести, які поетапно встановили на храм.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 836