На Мукачівщині поліція викрила церковних крадіїв

4 червня 2020 року працівники поліції Мукачівщини викрили на злочині двох чоловіків, котрі протягом тижня викрадали з території Свято-Покровської церкви у с. Залужжя Мукачівського району Закарпатської області металеві листи, що були зняті з куполів храму. Поліцією доведено сім випадків проникнення на територію храму, розпочато розслідування. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ГУ Національної поліції в Закарпатській області.

На місце  злочину, до складського  приміщення  церкви,  що на храмовій території, поліцію викликав 67-річний місцевий мешканець, голова церковної десятки. Поліцейські з’ясували, що невідомі чоловіки зірвали навісний замок та протягом тижня з церковного приміщення викрадали покрівельний матеріал із міді для куполів.

Працівники кримінальної поліції відділку одразу встановили осіб, які причетні до злочину. Ними виявилися двоє місцевих жителів, віком 43 та 38 років. Як з’ясувалося, вони сім разів поверталися до приміщення храму та викрадали метал. Частину краденого їм вдалось продати, те, що залишилось у одного з крадіїв вдома,  поліцейські вилучили.

Слідчі розслідують матеріали кримінального провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Слідство у справі триває.

 

 

Просмотров: 243