Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочисте богослужіння свята П’ятидесятниці (+відео)

7 червня 2020 року, в день свята П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію та велику вечірню на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Бородянський Марк, гості у священному сані та духовенство обителі.

На малому вході Блаженніший владика удостоїв богослужбових нагород кліриків Академічного храму Київської духовної академії.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію диякона Богдана Дутчака, студента II курсу магістратури КДА, та дияконську хіротонію Серафима Мамчиця, студента 4 класу КДС.

Після Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив велику вечірню, за якою були прочитані особливі молитви святителя Василія Великого з колінопреклонінням.

Після відпусту Архіпастир привітав вірних зі святом П’ятидесятниці та благословив усіх.

Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству з Днем народження Церкви (відео).

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3608