У Хустській, Дніпропетровській, Полтавській та Ніжинській єпархіях освятили храми

Минулого тижня в Хустській єпархії освячено престол у Свято-Михайлівському чоловічому монастирі с. Грушево, в Дніпропетровській — ієрархи єпархії звершили освячення нижнього храму на честь святителя Василія Великого в смт. Обухівка, Митрополит Филип звершив освячення храму на честь святої великомучениці Варвари в с. Варварівка на Полтавщині, митрополит Климент звершив чин великого освячення новозбудованого Покровського храму в с. Велика Загорівка Ніжинської єпархії. Водночас митрополит Володимир у Ковелі звершив освячення наріжного каменю майбутнього храму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

11 червня 2020 року з благословення митрополита Хустського і Виноградівського Марка керуючий Мукачівською єпархією митрополит Феодор очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському чоловічому монастирі с. Грушево Тячівського району Хустської єпархії. Його Високопреосвященству співслужили єпископ Угольський Симеон та духовенство.

Перед початком Літургії було звершено чин освячення нового престолу.

13 червня, у день віддання свята П’ятидесятниці, керуючий Дніпропетровською єпархією митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней з архіпастирським візитом відвідав Хрестовоздвиженську громаду смт. Обухівка Дніпровського району Дніпропетровської області, де звершив чин Великого освячення нижнього храму на честь святителя Василія Великого.

Правлячому архієрею співслужили: вікарій Дніпропетровської єпархії єпископ Петропавлівський Андрій та духовенство Дніпропетровської єпархії.

Після закінчення чину великого освячення митрополит Іриней звернувся до віруючих зі словом проповіді, після якої здійснив в новоосвяченому храмі Божественну літургію.

За богослужінням молився голова Обухівського селищної ради Василь Григорович Гезь.

На малому вході за ревне служіння Святій Церкві дніпропетровський архіпастир з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив настоятеля храму протоієрея Дмитра Сполітака правом носіння митри.

Після закінчення богослужіння за заслуги в справі будівництва храму правлячий архієрей з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія вручив ктиторам храму Василю Павловичу Ємцю орден Хрещення Київської Русі, а також грамоту Предстоятеля Віктору Геннадійовичу Шинкевичу. Грамотою керуючого єпархією був нагороджений майстер з виготовлення іконостасу Олександр Валентинович Семенов. Загальну грамоту митрополит Іриней вручив настоятелю, трудівникам, хористам і всім прихожанам в ознаменування Великого освячення нижнього храму.

14 червня, в Неділю 1-шу після П’ятидесятниці, Всіх святих, митрополит Полтавський і Миргородський Филип звершив чин освячення нового храму на честь святої великомучениці Варвари в с. Варварівка, Карлівського благочиння. Його Високопреосвященству співслужили духовенство Полтавської єпархії та гості у священному сані.

За старанні пастирські труди настоятель Свято-Варварівського храму протоієрей Василій Штець був нагороджений митрою. За старанні труди на благо Української Православної Церкви були нагороджені благодійники храму: Бегмат Олег Леонідович – орденом Святителя Миколая Чудотворця, Сокол Андрій Олексійович – орденом Георгія Победоносця. Інші благодійники та активні прихожани – Архієрейськими грамотами.

Цього ж дня, 14 червня, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Чин великого освячення новозбудованого Покровського храму в селі Велика Загорівка Борзнянського району.

Після завершення чину освячення храму архіпастир очолив першу Божественну літургію у співслужінні духовенства єпархії.

Після одпусту Божественної літургії митрополит Климент подякував усім, хто долучився до богоугодної справи будівництва храму, і нагородив благодійників церковними відзнаками.

Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир 12 червня у Ковелі звершив Чин заснування храму. Богослужіння відбулося на місці будівництва лікарняної церкви преподобного князя Олега Брянського, настоятелем котрої є протоієрей Сергій Мадірімов.

До цього часу богослужіння на території ковельського пологового будинку і дитячої поліклініки декілька років відбувалися в цокольному приміщенні майбутнього храму. За цей час сформувалася дружня і чимала релігійна громада на честь преподобного князя Олега Брянського, звершувалися регулярні богослужіння.

12 червня в співслужінні протоієреїв: Володимира Ровінського – благочинного Ковельської округи, Володимира Бензюка – настоятеля храму мучениці Татіани та Сергія Мадірімова – настоятеля храму преп. князя Олега,  митрополит Володимир звершив закладення ще однієї церкви у древньому Ковелі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 702