У Запорізькій та Рівненській єпархіях закликають приєднатися до донорства

У Запорізькій єпархії закликають усіх небайдужих до волонтерського донорства задля порятунку хворих дітей, що проходить у рамках проєкту «Любов милосердствує». У Рівненській єпархії звертаються з закликом до участі у здачі крові для Рівненського обласного центру крові та проханням про молитовну і благодійну допомогу для онкохворих діток. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

Запорізька єпархія не залишається осторонь донорства. В рамках благодійної акції «Любов милосердствує», ініційованої митрополитом Запорізьким і Мелітопольським Лукою у 2011 році, проходить здача крові в усіх благочиннях єпархії. На сьогодні зібрано вже понад 2 тонн крові.

В єпархії нагадали, що донорство — це добровільна пожертва крові. «Випадки, коли донорська кров необхідна, можна перераховувати до безкінечності. Якщо внаслідок катастроф і терактів суспільство гуртується, і запаси крові поповнюються активно, то як бути людям із важкими захворюваннями, наприклад, онкологічними, або людям після серйозних операцій, жінкам, які втратили під час пологів багато крові? Вони потребують донорської крові постійно, багато хто із них живуть тільки завдяки донорам. Відповідаючи собі на питання: чи потрібно здавати кров, подумайте про те, що, можливо, саме Ваша кров врятує дитині, хворій на лейкоз, життя», — звернулися такими словами до всіх небайдужих людей в єпархії.

Також в пресслужбі Запорізької єпархії нагадали, що «Православна Церква благословляє донорство будь-якого рівня, оскільки це діяльна любов і служіння ближньому», зауваживши: «якщо підставою для донорства є християнські принципи, а не матеріальна зацікавленість».

Обласна станція переливання крові (м.Запоріжжя, Правди, 32, тел. для довідок (061) 233-14-27) готова прийняти донорів в будь-який зручний день. Жителів області чекають у районних пунктах переливання крові. Донору необхідно обов’язково повідомити, що він бере участь в проєкті «Любов милосердствує» і здає кров для хворих дітей області.

Кількість донорів зростає і в Рівненській єпархії. З благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія, священники і миряни єпархії продовжують здавати кров.

11 червня 2020 року священнослужителі вчергове стали донорами, поповнивши банк крові Рівненського обласного центру служби крові.

«Цього разу згодилися піти священники, які ще ніколи не проходили цієї процедури», — розповів протоієрей Петро Перетятко, клірик Свято-Успенської церкви м. Рівне.

Наступну здачу крові клірики єпархії планують на 18 червня та закликають долучатись і мирян до доброї справи.

Телефон для довідок: 0988545556 о. Василь Начев.

Також Соціальний відділ при Рівненській єпархії, після тривалої перерви через карантин, знову відновив молитовну опіку над маленькими пацієнтами дитячої онкогематологїї.

12 червня 2020 року перший молебень за хворих відслужили прямо під вікнами лікарні. І діти, і їх мами відчинили вікна своїх палат, таким чином змогли бути присутніми під час спільної молитви за їх швидке одужання.

Наразі дитяча онкогематологія переповнена. Через карантин маленькі пацієнти обмежені у спілкуванні та прогулянках на вулиці.

Соціальний відділ при Рівненській єпархії звертається до всіх із проханням «згадати у своїх молитвах хворих діточок і, по можливості, долучатись до благодійності, адже подолання страшної онконедуги завжди є заручником і фінансової спроможності родин хворої малечі».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 143