Ми живемо завдяки молитвам святих і праведників — Блаженніший Митрополит Онуфрій (+відео)

Про це Предстоятель УПЦ сказав під час проповіді в Неділю всіх святих, що просіяли в землі Руській, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав, що цього дня ми вшановуємо земляків — святих, які просіяли святістю на землі історичної Русі.

«Ми вшановуємо своїх земляків, які жили на цій землі, на якій ми живемо, які дихали тим повітрям, яким ми дихаємо, які вкушали ту їжу, яку ми їмо, які пили ту саму воду, що ми п’ємо, які ходили в ту саму Церкву, в яку ми ходимо, які просіяли святістю», — продовжив Архіпастир.

Блаженніший владика наголосив, що святі, які здійснювали подвиг на нашій землі, сьогодні перед престолом Божим моляться за нас.

За словами Митрополита Онуфрія, ми живемо на землі саме тими милостями, якими нас обдаровує Господь завдяки молитвам святих.

«Наша повага, наша шана, наша скромна молитва до святих спонукає їх за нас молитися великою молитвою, просити в Бога милості. І ми живемо саме тими милостями, які Господь посилає нам заради тих небагатьох праведників, що живуть на цій землі, і заради молитов святих, які предстоять перед престолом Божим», — підкреслив владика.

Як відзначив Предстоятель, треба жити так, щоб «у майбутньому віці, коли Господь кожного з нас покличе, і ми предстанемо перед престолом Божим, ми були прираховані до тих, хто прожив на нашій землі та став святим».

Просмотров: 1200