У Неділю 2-гу після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

21 червня 2020 року, у Неділю 2-гу після П’ятидесятниці, день пам’яті всіх святих, у землі Руській просіявших, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Банченський Лонгін, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Бородянський Марк, гості у священному сані та духовенство обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою. З благословення Предстоятеля сьогодні, у день медика, у всіх храмах та монастирях Української Православної Церкви звершили молебні за здоров’я живих, а також панахиди за спочилими медичними працівниками.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію диякона Владислава Анопрієва, студента 4 класу Київської духовної семінарії, та дияконську хіротонію Василія Русанюка, клірика Свято-Вознесенського храму м. Вишневе.

У своєму архіпастирському слові після завершення недільної Божественної літургії Предстоятель підкреслив, що цього дня Церква підносить особливі молитви “за всіх, хто трудиться у сфері медицини: за лікарів, за молодший медичний персонал, за всіх-всіх тих, які звершують сьогодні (особливо сьогодні) такий самозречений подвиг”.

“Нехай Господь благословить наших лікарів, нехай подасть їм добре здоров’я і всяке благополуччя і щоб Бог послав милості на всіх нас. Щоб для нас лікарі були тими людьми, яких ми поважаємо, яких ми любимо, але в послузі яких ми не маємо потреби”, – зазначив він.

Нагадаємо, у Неділю всіх святих Предстоятель очолив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 2610