Керуючий Житомирською єпархією передав лікарні медичне обладнання

22 червня 2020 року митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим передав Житомирській другій міській лікарні імені В. П. Павлусенка дороге медичне обладнання, призначене для спостереження за станом пацієнта під час хірургічних операцій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Житомирської єпархії УПЦ.

Митрополит Никодим, якого на зустрічі з медичними працівниками супроводжував настоятель лікарняного храму на честь великомученика Пантелеймона протоієрей Георгій Мірчук, привітав працівників лікарні з професійним святом – Днем медика. Ієрарх відзначив мужність, витривалість і силу волі медпрацівників, особливо в нелегкий час пандемії, і побажав їм міцного здоров’я, натхнення та Божої допомоги.

Для потреб лікарні владика Никодим передав сучасний медичний прилад вартістю понад 90 тисяч гривень – монітор спостереження за станом пацієнта EDAN iM70, придбаний за ініціативою архієрея. Багатофункціональний операційний монітор призначений для контролю важливих життєвих показників пацієнта в реальному часі під час проведення хірургічних операцій та має вбудовану акумуляторну батарею, що дозволяє йому працювати навіть у разі відключення електроенергії.

Головний лікар медустанови Ігор Кухарук зазначив, що лікарня гостро потребувала цього обладнання і завдяки йому можна врятувати не одне людське життя. Від імені всього персоналу він подякував ієрарху УПЦ за надану допомогу та вручив йому грамоту.

Нагадаємо, у День медичного працівника в усіх храмах і монастирях УПЦ помолилися за лікарів.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 162