У Хустській єпархії УПЦ спростували інформацію про перехід парафії в «ПЦУ»

29 червня 2020 року пресслужба Хустської єпархії опублікувала спростування інформації щодо переходу релігійної громади на честь Успіння Пресвятої Богородиці с. Ділове Рахівськoгo райoну Закарпатськoї oбласті зі складу Хустської єпархії Української Правoславнoї Церкви до складу Закарпатської єпархії «Православної Церкви України». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В єпархіальній пресслужбі зазначили, що інформацію щодо “переходу” громади Успіння Пресвятої Богородиці с. Ділове в «ПЦУ» було опубліковано 28 червня на сайті Закарпатської єпархії цієї структури.

В Хустській єпархії підкреслюють, що попри «перереєстрацію, законність якої має сумнівний характер і на даний момент оскаржується у Рахівському районному суді Закарпатської області (Справа №:305/2247/19 від 05.12.2019), громада фактично не вийшла зі складу Хустської єпархії Української Правoславнoї Церкви, уставні богослужіння здійснюються регулярно в храмі Успіння Пресвятої Богородиці».

Також в єпархії УПЦ розцінили підмінну пресслужбою Закарпатської єпархії «ПЦУ» юридично вірної назви Хустської єпархії Української Православної Церкви на «єпархію Рoсійськoї Православної Церкви в Україні (Мoскoвськoгo патріархату)», як свідоме розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1656