Розповідати про праведні родини є кращим методом відстоювання сімейних цінностей — о. Олександр Клименко

Чистота та святість Богом благословенного союзу чоловіка й жінки нині вбивається, як ніколи. А саме за чистоту родини постраждав свого часу Іоанн Хреститель. Про це в день свята Різдва Пророка, Предтечі і Хрестителя Іоанна та напередодні православного дня сім’ї нагадав протоієрей Олександр Клименко, клірик Бориспільської єпархії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ми бачимо, як змінюється родина, а саме за чистоту родини постраждав свого часу Іоанн Хреститель. Він постраждав за те, що вимагав від правителя бути чистим образом своєї сім’ї й сім’ї свого брата. Але цар та його розпусна дружина з донькою “відповіли” мискою, на якій принесли відсічену голову Іоанна Хрестителя. Саме за сімейні цінності, за правду традиційної, справжньої, цнотливої та освяченої Богом родини постраждав та віддав свою голову Іоанн Хреститель», — зазначив о. Олександр та закликав вірян, подібно до святого пророка, не мовчати, якщо зневажаються християнські цінності та зокрема сімейні.

Він звернув увагу на нав’язливе пропагування деякими ЗМІ гріховних так званих «нетрадиційних сімей», що викликає неабияке занепокоєння щодо майбутнього наших дітей.

Водночас священник висловив упевненість у тому, що завжди будуть серед людей «Іоанни, котрі не мовчатимуть і виборюватимуть право нам, створеним за образом і подобою Божою людям, називати справжнім шлюбом — шлюб між чоловіком і жінкою, а не беззаконні союзи».

На думку протоієрея Олександра Клименка, кожен вірянин має долучитися до відстоювання сімейних цінностей, наслідуючи благословенні християнські родини.

За його словами, потрібно проповідувати істинні родинні цінності та знаходити необхідні слова у своєму середовищі, аби переконати навколишніх «не піддаватися спокусам, не піддаватися на ще один танець блудливої Іродіади, а навпаки — берегти чистоту справжньої християнської родини».

«Свого часу за чистоту життя свв. Захарію та Єлизаветі на схилі літ Господь Бог дарував неймовірне дитя — маленького Іоанна, який пізніше просіяв величним світом та осяяв своїм подвигом всесвіт. Ми з вами повинні наслідувати їхній образ життя. Лише образ праведних сімей повинен стояти перед нашим обличчям. Показуймо якомога більше фото, знімаймо якомога більше відео, говорімо якомога більше з близькими про ті сім’ї, які стали благодатними, сім’ї, в серцевину яких увійшов Господь і благословив їх. Благословив, можливо, не дітьми, але благодаттю, благословив тим, що не отримає ніхто в так званих “нетрадиційних сім’ях”», — підкреслив о.Олександр.

Клірик Бориспільської єпархії УПЦ побажав православним християнам стояти на сторожі християнських цінностей та по-особливому цінувати власні родини й дякувати за них Господу.

«Моліть Бога, щоб ваші родини були цілісні. Виборюйте право жити в традиційних сім’ях і говорити на зло, що це зло, на неправду, що це неправда, на розпусту, що це розпуста. Відкрито говорімо й звершуймо своє Христове свідчення навіть у тому світі, який погрожує Христовій правді», — підсумував священнослужитель.

Нагадаємо, що Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій застерігає парламент від прийняття законопроєктів № 3316,№ 3316-2 та № 3316-3, які спрямовані на впровадження гендерної ідеології в законодавство України.

Також раніше Голова Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, коментуючи цей законопроєкт №3316, розповів про небезпеки, які він у собі таїть.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3986