В Ніжинській та Хмельницькій єпархіях передали лікарням медичне обладнання та захисні костюми

Керуючий Ніжинською єпархією митрополит Климент та священнослужителі Хмельницької єпархії передали місцевим лікарням медичне обладнання та захисні медичні костюми. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

6 липня 2020 року, напередодні дня Різдва Іоанна Хрестителя, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент зустрівся з працівниками Ніжинської міської лікарні та привітав їх зі святом. Під час зустрічі ієрарх розповів лікарям про досвід тісної співпраці Церкви з медичними установами, який існує протягом всієї багатовікової історії нашої держави.

Високопреосвященніший владика передав лікарні новий сучасний апарат – оксигенатор (газообмінний пристрій, призначений для насичення крові киснем і видалення з неї вуглекислоти; апарат використовується під час кардіохірургічних операцій, або для поліпшення кровообігу в організмі хворого, який страждає захворюваннями серця або легенів).

Оксигенатор був придбаний на добровільні пожертви парафіян Ніжинського Миколаївського кафедрального собору.

Під час зустрічі священники роздали медикам книги про життя святих лікарів (серед яких є чимало наших співвітчизників) та тексти молитов до них.

Наприкінці Архіпастир побажав медичному персоналу Ніжинської міської лікарні Божого благословення та міцного здоров’я як їм самим, так і всім їх пацієнтам.

Цього ж дня, 6 липня, з благословення митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія благочинний Деражнянського району протоієрей Георгій Чернятинський та Хмельницьке Православне Братство Преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських Хмельницької Єпархії УПЦ передали Хмельницькій міській інфекційній лікарні захисні медичні костюми у кількості 40 штук на загальну суму 48 тисяч гривень.

Медперсонал подякував отцю Георгію та членам братства за надану благодійну допомогу, а також передали слова щирої вдячності Олені Реві та її благодійному фонду “Велике серце милосердя”.

Раніше, 3 липня, з благословення митрополита Антонія благочинний Деражнянського району протоієрей Георгій Чернятинський передав сучасні захисні медичні костюми у кількості 10 штук, на загальну суму 12 тисяч гривень військовій частині А1827, яка знаходиться на території Деражнянського та Летичівського районів. Даний соціальний проект — це реалізація співпраці з благодійним фондом “Велике серце милосердя”.

В знак подяки виконуючий обов’язки командира військової частини майор Олександр Іванов вручив отцю Георгію від імені особового складу подяку і таку ж подяку передав власниці благодійного фонду Олені Реві. У подяці, зокрема, зазначено: “Зичу Вам щастя, міцного здоров’я, благополуччя, впевненості у завтрашньому дні та нових звершень на благо України”.

Просмотров: 303