Навколо Сєвєродонецька звершено Хресний хід зі святинями (відео, фото)

11 липня 2020 року, в день вшанування ікони Божої Матері «Троєручиця», митрополит Сєвєродонецький і Старобільський Никодим очолив Хресний хід навколо м. Сєвєродонецька, околиць якого днями досягла масштабна лісова пожежа. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Сєвєродонецької єпархії.

Перед Хресним ходом у Христо-Різдвяному кафедральному соборі було звершено Божественну літургію, яку очолив митрополит Никодим.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва з проханням позбавлення від вірусу. Також підносилися молитви за здоров’я всіх, хто постраждав від лісових пожеж, які напередодні охопили околиці Сєвєродонецька та Новоайдарський район, і за упокій тих, хто загинув у стихії.

Далі духовенство на чолі з архієреєм і парафіяни храмів міста здійснили Хресний хід на автобусах навколо Сєвєродонецька. У кожної з каплиць на в’їздах в місто була піднесена молитва за мир, а також молитва з проханням позбавлення від вірусу.

У першій каплиці, крім богомольців, владика Никодим окропив святою водою рятувальників та їх техніку. Підрозділи ДСНС з різних областей України досі ліквідовують наслідки пожежі в Новоайдарському районі, а базуються біля Сєвєродонецька.

Завершився Хресний хід в Христо-Різдвяному кафедральному соборі молебнем до Пресвятої Богородиці, після чого всім, хто підносив молитви, була запропонована трапеза.

Нагадаємо, у Сєвєродонецькій єпархії оголосили збір речей та коштів для тих, хто постраждав від лісових пожеж в Новоайдарському районі на Луганщині. Речі можна залишити у Христо-Різдвяному кафедральному соборі м. Сєвєродонецька, де знаходяться спеціальні коробки для збору. А також можна перерахувати кошти на номер картки ПриватБанку: 4149 4390 0057 2739 (прессекретар Сєвєродонецької єпархії архімандрит Мелетій (Шаповалов Л.М.)

Просмотров: 301