У день пам’яті апостолів Петра і Павла Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

12 липня 2020 року, у день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Поліський і Сарненський  Анатолій, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Гурій (Кузьменко),  архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Фастівський Даміан, архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, єпископ Ладижинський Сергій, єпископ Макарівський Гедеон, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Бородянський Марк, духовенство та гості обителі.

Після читання Святого Євангелія до вірян зі словом проповіді звернувся митрополит Павел.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про позбавлення від коронавірусу та про лікарів, які докладають зусиль у боротьбі з епідемією.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію над дияконом Михаїлом Савкою, кліриком Свято-Миколаївського храму на Позняках. Після Євхаристійного канону Предстоятель звершив дияконську хіротонію над Романом Бабичем, кліриком храму на честь св. Димитрія Солунського у Жулянах.

Після відпусту Блаженніший владика привітав намісника Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла з днем тезоіменитства. “Ми бажаємо Вам у цей день, щоб Господь продовжив Свої милості над Вами, щоб Господь зміцнював Вас у Вашому служінні, у Ваших трудах, у Вашому терпінні, тому що той, хто має посадовий послух, керівний, той знає, що послух у його справі – головна чеснота”, – зокрема побажав Архіпастир.

Митрополит Павел подякував Предстоятелю, архієреям, духовенству, братії обителі та усім вірянам за спільну молитву. Насамкінець хор проспівав многоліття та величання святим апостолам.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Лаври. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1828