Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято у храмі на честь Собору святих апостолів на Осокорках (+відео)

13 липня 2020 року, у день Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у столичному храмі на честь Собору святих апостолів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили вікарії Київської Митрополії єпископ Ірпінський Лавр і єпископ Бородянський Марк, духовенство храму та гості у священному сані.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив священнослужителів храму богослужбовими відзнаками. Ктитор храму Микола Миколайович Лавренко був нагороджений орденом святого апостола Андрія Первозванного.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до вірян зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про позбавлення від коронавірусу та про лікарів, які докладають зусиль у боротьбі з епідемією.

Після Божественної літургії було звершено чин славлення святих апостолів.

На завершення богослужіння настоятель храму протоієрей Миколай Різун подякував Архіпастирю за візит та спільне богослужіння. Ктитор храму також виголосив вітальне слово та подарував Блаженнішому владиці пам’ятну ікону. Насамкінець Предстоятель благословив усіх вірян.

Нагадаємо, вчора Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3354