У Тернопільській та Мукачівській єпархіях освятили нові храми

12 липня 2020 року, у 5-ту неділю після П’ятидесятниці, день пам’яті святих апостолів Петра і Павла, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій звершив освячення новозбудованого храму в с. Шкроботівка Шумського району Тернопільської області, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор освятив престол у Петро-Павлівському храмі м. Ужгорода. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Шумського благочиння Тернопільської єпархії та Мукачівської єпархії.

Після освячення новозбудованої церкви, яку збудували замість захопленої “ПЦУ” у 2019 році, митрополит Сергій очолив Божественну літургію у співслужінні благочинного протоієрея Михаїла Костюка, настоятеля храму протоієрея Георгія Гонтарука та духовенства єпархії.

Під час богослужіння настоятеля храму отця Георгія було возведено у сан протоієрея. 

Після завершення Літургії владика привітав усіх вірян зі святом і висловив подяку всім парафіянам та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України вручив церковні нагороди меценатам та будівельникам. Благодійній організації фонд “Фавор” митрополит Сергій подарував ікону Почаївської Божої Матері.

Громадська Організація “Православне Братство Святого Рівноапостольного Князя Володимира” подарувало храмові ікону святого рівноапостольного князя Володимира та ікону святого Луки Кримського з частиною його святих мощів.

Митрополит Феодор освятив святий престол перед початком богослужіння.

Після завершення літургії ієрарх звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді, у якій, зокрема, висловив подяку настоятелю храму протоієрею Петру Івашко за докладені труди на славу Святої Церкви, привітав усіх іменинників з Днем Ангела, а парафіян із престольним святом.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 594