У буковинському селі Кибаки, де прихильники “УПЦ КП” забрали храм УПЦ, збудували та освятили новий

13 липня 2020 року, у день Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення храму в селі Кибаки Вижницького благочиння Чернівецько-Буковинської єпархії. Про це повідомили у пресслужбі єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Митрополиту Мелетію співслужили настоятель парафії ієрей Віталій Ярема, попередній настоятель митрофорний протоієрей Іоанн Веренька, який починав будівництво храму, благочинний Вижницького округу архімандрит Даниїл та духовенство єпархії.

Після закінчення богослужіння священнослужителі та віряни звершили хресний хід навколо храму з читанням Євангелія та окропленням святою водою стін храму та пастви.

Наприкінці хресного ходу владика Мелетій виголосив проповідь та подякував настоятелю і вірянам, адже вони попри те, що прихильники “УПЦ КП” різними шляхами заважили будувати храм, проявили неабияку стійкість у вірі, вірність канонічній Українській Православній Церкві і за 2 роки побудували духовну перлину у селі Кибаки.

Після проповіді владика Мелетій вручив благословенні грамоти та церковні ордени вірянам, які зробили значний внесок у будівництво храму і подякував всім людям, які пожертвували на будівництво Божого дому. Також митрополит Мелетій вручив подячну грамоту настоятелю та релігійній громаді за труди для слави Святої Православної Церкви.

Після проповіді митрополита Мелетія, ієрей Віталій подякував Владиці і духовенству за освячення храму на честь Покрова Божої Матері та співслужіння на божественній літургії. Також подякував вірянам за молитви і допомогу у будівництві храму.

П’ять років тому, після смерті настоятеля священника Іоанна Столяра, частина села перейшла у розкол до неканонічної “УПЦ КП”, але частина вірян залишилась вірна УПЦ на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Віряни змушені були ходити молитися до сусідніх сіл. Два роки назад віряни почали будівництво парафії УПЦ у себе в селі. Землю пожертвував староста парафії Василь Петрович. Але прихильники “УПЦ КП” були налаштовані агресивно та перешкоджали вірянам УПЦ: закопували траншеї для фундаменту та молотами розбивали залитий фундамент. Попри усі перешкоди храм був збудований.

Нагадаємо, 12 липня у Тернопільській та Мукачівській єпархіях також освятили нові храми.

Просмотров: 2652