Влада м. Золочів сприяє релігійній нетерпимості в місті — коментар прот. Олександра Бахова

У місті Золочів на Львівщині відбулася чергова провокація щодо священника УПЦ.

У ніч на 16 липня 2020 року біля будинку священника Львівської єпархії УПЦ ієрея Максима Йоенка двоє нетверезих підлітків влаштували чергову провокацію. Про це повідомляє Юридичний відділ УПЦ, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Священник розповів, що вночі, о 00:10, сім’я почула звуки з вулиці.

«Двоє молодих людей підійшли до будинку і почали гримати у браму ногами. Коли ми вийшли на двір і зробили їм зауваження, вони почали нецензурно висловлюватися: “Що ви москалі тут робите? Забирайтесь звідси!”, а потім помочилися на браму. Поводили себе молодики дуже зухвало й було схоже, що знаходяться в нетверезому стані».

За словами священнослужителя, поліції молодики пояснили свій нічний візит так: “Тут були наші мами на віче… Тут москалі будують і нехай вони звідси забираються”.

Правоохоронці, на переконання отця Максима, діяли абсолютно непрофесійно.

Молоді люди, які влаштували провокацію біля будинку священника УПЦ в м. Золочів

«До приїзду поліції ми все знімали на камеру. Хулігани лишилися на місці і коли їх почали опитувати, то продовжили поводити себе зухвало, може навіть стали ще більш вільними у присутності поліцейських, — розповів ієрей Максим. — Поліцейські явно робили усе можливе, щоб їх відпустити, а до мене ставилися зі зневагою. Незрозуміло до цих пір скільки їм років. Якщо вони неповнолітні, то правоохоронці мали б викликати батьків, а якщо повнолітні, то перевірити їх на алкоголь. У кінцевому результаті поліцейські посадили хлопців у машину і сказали, що їдуть у відділок перевіряти, чи вони у стані алкогольного сп’яніння».

Коментуючи даний інцидент, голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов наголосив: «цілком очевидно, що саме влада і священнослужителі інших конфесій штучно створюють проблему навколо релігійної громади УПЦ, поширюючи в місті релігійну ворожнечу та нетерпимість лише за те, що священник з людьми молиться на власному подвір’ї».

«По суті в чому звинувачують отця Максима? У тому, що комусь здалося, що він у себе на подвір’ї може побудувати церкву та неправильно поставив огорожу? Але жодного доказу будівництва храму немає. Всі кому не лінь вже в цьому пересвідчились. А те, що огорожа неправильно стоїть… Я впевнений, що у половини міста огорожі встановлені з порушеннями. Але під їхніми будинками «віче» чомусь не проводять», — зазначив священнослужитель.

Протоієрей Олександр підкреслив, що «отець Максим знаходиться в такому ж соціальному статусі, як й інші священнослужителі в місті. Проте, я впевнений, що якби ці молодики прийшли під будинок благочинного «ПЦУ» отця Володимира  Легкого: трощили огорожу та справляли на неї природні потреби, нецензурно ображали пан-отця та його родину і поводилися так само зухвало, то поліція вже давно посадила б їх за ґрати».

Отець Олександр має надію, що дії хуліганів не залишаться без уваги правоохоронних органів та відповідної правової оцінки.

«Я сподіваюсь, що правоохоронці встановили особи правопорушників та притягнули їх до відповідальності. Адже їхні дії підпадають не під одну статтю адміністративного кодексу. Переконаний, що безкарність таких вчинків буде сприяти поширенню релігійної нетерпимості щодо віруючих Української Православної Церкви», — підсумував голова Юридичного відділу УПЦ.

Читайте також заяву Синодального юридичного відділу УПЦ щодо порушення права на свободу віросповідання віруючих Української Православної Церкви місцевою владою м. Золочів Львівської області.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 652