Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято у столичній парафії на честь прп. Сергія Радонезького

18 липня 2020 року, в день пам’яті преподобного Сергія, ігумена Радонезького, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив престольне свято столичної парафії на честь преподобного Сергія Радонезького. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятель звершив Божественну літургію у нижньому храмі на честь святого благовірного князя Олександра Невського.

Його Блаженству співслужили митрополит Львівський і Галицький Філарет, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Бородянський Марк, єпископ Ірпінський Лавр, благочинний Солом’янського району та настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник, духовенство храму, благочиння та Києва.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді.

Під час богослужіння були піднесені посилені молитви про здоров’я хворих і про лікарів, які ведуть боротьбу за життя уражених коронавірусом.

Після Літургії священнослужителі звершили славлення перед іконою преподобного Сергія. Потім настоятель храму подякував Предстоятелю за візит та спільну молитву. Блаженніший владика вручив благодійникам храму церковні нагороди, привітав вірян зі святом та благословив усіх.

Після богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій оглянув хід будівельних робіт верхнього храму на честь преподобного Сергія Радонезького.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3118