Петиція на підтримку Києво-Печерської Лаври набрала необхідну кількість голосів

Петиція на підтримку Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври набрала необхідні для розгляду Президентом 25 000 підписів.

Станом на 20 липня 2020 року петиція №22/094164-еп «Залишити Києво-Печерську лавру в користуванні Української Православної Церкви і відхилити петицію № 22/092966-еп» набрала 25 155 підписів. Документ опублікований на сайті Президента України та очікує розгляду, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Автори петиції звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням залишити Києво-Печерську Лавру у користуванні УПЦ і відхилити петицію № 22/092966-еп про передачу обителі “ПЦУ”, оскільки вона «не тільки вводить в оману безпосереднього її адресата – Президента України і тих людей, які будуть її підтримувати, але і спрямована на розпалювання міжконфесійного конфлікту на підставі спотворених фактів і власних домислів автора».

22 травня Президент України опублікував на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України відповідь на розміщену там 15 квітня петицію про передачу Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври “ПЦУ”. Володимир Зеленський повідомив, що об’єктами державної власності управляє Кабінет Міністрів України.

Наразі статус петиції №22/094164-еп: “Очікує на розгляд”.

Нагадаємо, раніше Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ опублікував покрокову інструкцію та відео для віруючих, які зіштовхнулися з певними труднощами під час підписання електронного документа. Пізніше журналіст Ярослав Нівкін підготував детальну відеоінструкцію про те, як правильно це робити. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1460