Предстоятель очолив всенічне бдіння з нагоди дня пам’яті преподобного Антонія Печерського

22 липня 2020 року, напередодні дня пам’яті преподобного Антонія Печерського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, сонм архієреїв Української Православної Церкви, гості та братія Києво-Печерської обителі у священному сані.

Преподобний Антоній Києво-Печерський народився у 983 році в місті Любечі, недалеко від Чернігова. З юних літ подвижник бажав послужити Богові в чернечому чині. Промислом Божим прп. Антоній удостоївся прийняти чернецтво на Святій Горі Афон. Там він отримав повеління від ігумена повернутися на Батьківщину та звершувати серед земляків свій чернечий подвиг. Разом із цим благословенням майбутній засновник Києво-Печерського монастиря отримав від ігумена пророчу настанову: «Нехай буде на тобі благословення Святої Афонської Гори, від тебе виникне багато іноків». Згодом преподобний утворив перший руський монастир – Києво-Печерську обитель, через що був прославлений Церквою як начальник усіх руських ченців.

Завтра Предстоятель очолить святкове богослужіння на площі перед Успенським собором обителі. Початок богослужіння о 8:00.

У Києво-Печерській Лаврі в цей день будуть звершені п’ять Літургій, у тому числі нічне богослужіння, а також хресний хід до Ближніх (Антонієвих) печер.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2572