Що являла собою Русь до Хрещення? Чи правда, що Русь хрестили «вогнем і мечем»? Що за історична нитка протягнута між Києвом і Константинополем-Стамбулом крізь століття? Про це та багато іншого дивіться і читайте в «Бесіді про важливе» з відомим істориком Петром Петровичем Толочко.

Синодальний Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ починає спільний проект із православним журналом «Фома в Україні». «Бесіди про важливе» — це цикл інтерв’ю головного редактора «Фоми в Україні» протодиякона Олександра Карпенка з відомими та цікавими людьми. Повна версія цієї бесіди буде опублікована на сторінках найближчого номеру журналу.

Напередодні чергової річниці Хрещення Русі та дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира ми в гостях у Петра Петровича Толочка — людини, яка присвятила все своє життя дослідженню стародавньої історії нашої землі та нашого народу. Людину, яка тримала у своїх руках справжні артефакти часів великих князів Київських.

Петро Петрович Толочко
Народився 21 лютого 1938 року в с. Пристроми Переяслав-Хмельницького району Київської області. Археолог, історик, академік НАН України, професор, доктор історичних наук, почесний директор Інституту археології НАН України, народний депутат України III і IV скликань, член Академії Європи та Міжнародного союзу слов’янської археології. Автор сотень наукових робіт. Член редакційної ради «Фоми в Україні» з 2012 р.

Запитуйте «Фому в Україні» в храмах вашого міста, оформлюйте поштову передплату (це можна зробити, не виходячи з дому).

Усі архівні номери «Фоми в Україні» за спеціальними цінами можна придбати за посиланням: foma.in.ua/magazine.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 326