У Неділю 7-му після П’ятидесятниці Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

26 липня 2020 року, у Неділю 7-му після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, вікарії Київської Митрополії архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, братія обителі та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх вірян зі словом проповіді. Архіпастир розповів про значення святих отців та нагадав про богословську суть Вселенських Соборів.

Сьогодні Православна Церква також святкує пам’ять святих отців шести Вселенських Соборів (це перехідне святкування у неділю, найближчу до 16 липня). В цей день Церква прославляє віру, яку утвердили святі отці, адже в епоху Вселенських Соборів були спростовані численні єресі та сформульована догматична основа християнського вчення.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 946