У Новоживотові на Вінниччині прихильники «ПЦУ» захопили храм УПЦ

26 липня 2020 року в Новоживотові  Вінницької області активісти «ПЦУ» зробили спробу захопити храм УПЦ на честь Покрова Божої Матері. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ. 

За словами свідків з місця події, представники «ПЦУ» спочатку стовпилися на сходах храму і спробували зірвати замки і проникнути всередину.

А потім розкольники зрізали болгаркою замки на веранді, після чого проникли в храм.

«Настоятель храму і 50-60 парафіян УПЦ почали служити акафіст і Літургію. У двір храму прийшли прихильники ПЦУ і поставили прямо перед віруючими намет, почали молитися. Прибула поліція. Перед Таїнством Причастя активісти розкольницької структури кинулися до дверей і зайшли в храм. Поліція стояла збоку, дивилася і нічого не робила», — розповів благочинний Оратівського району Вінницької області протоієрей Дмитро Цмокало.

Священнослужитель зазначив, що поліція пропустила представників «ПЦУ» в храм, але не пустила туди ж віруючих УПЦ, які хотіли сфотографувати те, що відбувається.

За словами протоієрея Дмитра, парафіяни канонічної Церкви довгий час дотримувалися домовленості і не входили на територію храму, однак представники розкольників двічі порушили цю домовленість.

Насамкінець представники «ПЦУ» закрили храм канонічної Церкви на свої замки і розійшлися.

За інформацією каналу «Перший Козацький», першу спробу захопити храм в Новоживотові прихильники «ПЦУ» зробили ввечері 25 липня, однак тоді їм не вдалося ані захопити церкву, ані спровокувати її парафіян на конфлікт.

Настоятель і віруючі УПЦ написали заяви в поліцію про незаконні дії представників розкольницької церковної структури і про бездіяльність правоохоронних органів.

Раніше, 8 липня, стало відомо, що активісти «ПЦУ» мають намір захопити храм УПЦ на честь Покрова Божої Матері в селі Новоживотів.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1123