Українська Православна Церква передала 270 тис. грн. БФ «Міжнародна медична допомога» (відео)

27 липня 2020 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній передав голові правління Міжнародної благодійної організації «Міжнародна Медична Допомога» Іллі Богомолову сертифікат на 270 тис. грн. для закупівлі медикаментів і медичного устаткування реанімаційного модуля, що знаходиться на контрольно-пропускному пункті на Сході України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Збір коштів був організований за участі Місії «Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань», голова якої протоієрей Сергій Екшиян був присутній на заході.

«Внаслідок військового конфлікту на Сході України понад 1 мільйон наших співвітчизників стали вимушеними переселенцями. При цьому, декілька сотень тисяч із них переїхали в інші регіони нашої Батьківщини. Як наслідок, перед українським суспільством з’явилося таких гострих питань, які потребують нагального і системного розгляду, — сказав під час вручення сертифікату митрополит Антоній. — Перш за все, це стосується надання медичної допомоги та медичного догляду нашим співвітчизникам».

Владика підкреслив, що для багатьох важливим лишається питання зв’язку зі своїм рідним краєм. «Мені відомо, що тільки на одній КПП Станиці-Луганської щоденно паспортний контроль проходить понад тисяча людей, — зазначив він. — Враховуючи складну ситуацію військових подій людям доводилося стояти в цій черзі годинами, а іноді й декілька днів. Були випадки, коли люди просто непритомніли, втрачали свідомість, були ситуації критичні, пов’язані не тільки зі здоров’ям, а вже з самим життям. Тому дуже важливо, що є українці, для яких це питання небайдуже, і вони займаються розв’язанням цієї важливої проблеми, що є кризовою для нашого суспільства».

Керуючий справами УПЦ подякував представникам Благодійного фонду «Міжнародна медична допомога»: «Дуже багато до нас надходить позитивних відгуків, подяк співробітникам фонду, медичним працівникам саме у розв’язанні цієї важливої проблеми. Причому ця проблема вирішується щоденно. Наразі вже медичний модуль на КПП, куди звертаються люди, жителі всього Донбасу. Важливо, що для фонду немає різниці щодо ідеологічних, політичних вподобань людей. Там не ділять людей на своїх і чужих, правильних і неправильних. Усі, хто звергаються за допомогою, отримують її».

Владика передав сертифікат на суму 270 тис. грн. та висловив сподівання, що «ініціатива УПЦ матиме підтримку і в інших організацій, усіх людей доброї волі і можливостей».

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній також висловив вдячність всім медичним працівникам, які в наш час жертовно служать своєму народу.

«Нехай Господь допомагає всім вам! Нехай Господь скріплює ті сили, які так необхідні і для самих медичних працівників, і для допомоги тим людям, які приходять і просять цю допомогу. Нехай Боже благословення перебуває над всіма нами!», — побажав він.

Своєю чергою голова Благодійного фонду «Міжнародна медична допомога» Ілля Богомолов розповів, що на сьогодні було надано допомогу понад 55 тисячам постраждалим, які приходять на КПП Станиця-Луганська.

«55 тисяч осіб — це число говорити саме за себе. Причому, це складні випадки — реанімації від інфарктів, теплові удари. <…> Ліки, на жаль, дорогі, а витратні матеріали коштують чимало. Одна реанімація обходиться близько 80 тис. грн.», — зазначив голова БФ.

За його словами, відтепер буде працювати машина швидкої допомоги, яка обслуговуватиме так звану «сіру смугу», куди важко дістатися, де люди просто кинуті. Наразі ними опікуються тільки представники ООН та ОБСЄ.

«Кошти підуть на модуль і на швидку допомогу. Ми будемо самі госпіталізувати, самі будемо доставляти в лікарні і так далі. Одна машина на цей момент вже виїхала з Києва. Через тиждень десь уже зафункціонує швидка. Буде запущено 3 автомобілі», — повідомив Ілля Богомолов.

Він також розповів, що Фонд наразі потребує 150 тис. доларів для запуску додаткових машин швидкої допомоги, для встановлення модулі в Золотому і на інших КПП. «Сподіваюся, як Бог дасть, до Нового року станемо ще на двох КПП, закриємо медичну допомогу людям», — сказав голова Фонду.

Допомогти БФ «Міжнародна медична допомога» можна за посиланням intermedicare.org/ru/podderzhat

Просмотров: 377