Зловмисники викрали мощі та церковне начиння з храму поблизу м. Дніпра

У ніч з 21 на 22 липня 2020 року злодії пограбували храм УПЦ на честь святителя Іоасафа Білгородського у селищі Дослідне поблизу м. Дніпра. Про це повідомив настоятель парафії на своїй сторінці у Facebook, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Невідомі зловмисники проникли у вівтар храму та викрали два ковчеги з мощами святих та церковне начиння.

Настоятель парафії протоієрей Димитрій Сороковий навів перелік та опублікував наявні фото вкраденого. Це мощі святителів Іоасафа Білгородського та Спиридона Тримифунтського в окремих ковчегах, два Євангелія та Іверська ікона Богоматері в окладах, срібна чаша, лжиця, копіє, ковш, посрібнені хрестильний набір і дароносиця, усі кошти, які були у скриньках для пожертвувань та у касі, а також електроінструмент.

“Ворог роду людського напоумив зловмисників обікрасти Божий дім саме тоді, коли наша громада відновила будівництво верхнього храму. У цей непростий час кожна копійка на рахунку, парафіяни часом віддавали останні гроші, але злодіїв це не зупинило”, – висловив своє обурення отець Димитрій.

Наразі співробітники Нацполіції проводять слідчі дії. Настоятель храму просить повідомляти нову інформацію щодо зловмисників та пограбування йому або поліції.

Нагадаємо, нещодавно пограбували храми у Мукачівській єпархії та на Буковині.

Просмотров: 562