Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію з нагоди престольного свята Іллінської церкви на Подолі (+відео)

2 серпня 2020 року, у день пам’яті святого славного пророка Божого Ілії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Іллінському храмі м. Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Макарівський Гедеон, єпископ Вишневський Спиридон, духовенство храму та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви зі словом проповіді, у якій розповів про життя святого пророка Ілії та пояснив, чому люди мають наслідувати його ревності у вірі. Завершив Архіпастир проповідь закликом до виконання Божих заповідей:

Божі закони завжди молоді і завжди наповнені життям, тому що Бог є життям нашим. Що б на ці закони не говорили, ми повинні своє життя вибудовувати по божественним законам. Тоді Боже благословення буде на нас і Бог буде зміцнювати нас в життєвих обставинах. Ми будемо переносити скорботи, хвороби легко, без стресів, без жодних потрясінь, а в майбутньому віці ми сподобимося того життя, якого вкусив святий пророк Ілля в Царстві Небесному.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусної інфекції та про лікарів, що ведуть боротьбу з недугою.

Після Херувимської пісні Його Блаженство звершив дияконську хіротонію над випускником КДС Артемієм Черненком.

Після завершення Літургії Предстоятель Української Православної Церкви очолив молебень перед іконою пророка Божого Ілії та привітав усіх зі святом. За старанні труди на благо Святої Церкви Блаженніший владика вручив Ролець Наталії Василівні, завідувачці інфекційного відділення четвертої міської клінічної лікарні, орден преподобного Агапіта Печерського І ступеня.

Нагадаємо, 1 серпня, у день пам’яті преподобного Серафима Саровського Предстоятель очолив Божественну літургію у Феофанії.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2548