Митрополит Сергій освятив будівлю недільної школи для громади УПЦ у Кутах, постраждалої від розкольників

7 серпня 2020 року на території нового храму УПЦ на честь святої праведної Анни в селі Кути Шумського району Тернопільської області, який було побудовано та освячено рік тому замість захопленого активістами «ПЦУ», відбулося освячення будівлі нової недільної школи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на СПЖ.

Чин освячення новозбудованої недільної школи звершив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій. Його Високопреосвященство привіз громаді для поклоніння чудотворну ікону Почаївської Божої Матері, яка врятувала обитель 345 років тому від навали турків.

Владику зі святинею зустрічали священники й парафіяни з села Кути та сусідніх населених пунктів. Чудотворну ікону хресним ходом пронесли до храму, де митрополит Сергій звершив Божественну літургію та освятив хрест, храмовий розпис і недільну школу.

Парафіяни подякували благодійнику Андрію Бібі та його заступнику з благодійних проектів Аліні Пенькас за допомогу, надану в будівництві храму і недільної школи, вручивши їм у дар картини із зображенням цих святинь.

Будівництво недільної школи громада УПЦ села Кути почали влітку минулого року, через місяць після освячення новозбудованого храму. Будівля школи поєднала в собі дзвіницю, котельню, трапезну і класне приміщення для занять.

Нагадаємо, заволоділи храмом УПЦ у селі Кути прихильники «Київського патріархату» за силової підтримки «Правого сектору» 14 вересня 2016 року. До цього розкольники півроку регулярно зривали богослужіння місцевої громади УПЦ. З моменту захоплення храму віруючим доводиться здійснювати богослужіння в наметі. Рік тому митрополит Сергій звершив освячення новозбудованого храму УПЦ замість захопленого.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1678