Відбувся V Благодійний фестиваль «Божі діти» (+відео, фото, оновлено)

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, 11 серпня 2020 року був проведений ювілейний п’ятий щорічний благодійний фестиваль «Божі діти». Фестиваль пройшов під патронатом Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври в Міжнародному центрі культури та мистецтв м. Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Розпочався фестиваль зі співу молитви. Далі було оголошене вітальне слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в якому Першосвятитель відзначив: «Діти – це наше майбутнє. І це не просто слова. Свята Церква вчить, що милосердя і людяність притаманні кожному з нас. Ми покликані зробити так, щоб жодна дитина не відчувала себе покинутою, непотрібною чи забутою… Відкриваючи цей святий захід, хочу побажати найменшим глядачам, присутнім сьогодні в цій залі, а також організаторам та учасникам фестивалю міцного здоров’я, радості та Божої допомоги. Нехай Всещедрий Господь благословить усі ваші благі наміри та добрі сподівання, а Пресвята Богородиця разом з преподобними Антонієм і Феодосієм Печерськими оберігають і укріпляють нас!».

У своєму слові намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел зазначив, наскільки важливо було, є і буде творити добро, допомагати один одному, а найважливіше – це допомога тим, в кого є мало надії на підтримку з боку своїх близьких.

«Потрібно проводити для нашої молоді якомога більше заходів, щоб об’єднати, навчити історії нашої держави, нашої Церкви, нашої культури, щоб об’єднатися всім разом, тому що це необхідно для майбутніх поколінь… Сьогодні ми молимо Бога, щоб Він оберігав кожну дитину і кожну людину, яка живе в нашій державі. І дуже хотілося б, щоб в наступному році цей зал був повністю заповнений, щоб знову могли порадіти разом з дітьми, подякувати батькам, вихователів і організаторів, які намагаються хоч трошки зробити так, щоб не було чужих дітей в нашому суспільстві. А чужих дітей не буває, адже всі ми діти Божі на цій землі!», — зазначив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Під час фестивалю на сцені виступили: лауреат міжнародних і українських конкурсів Олеся Воробйова з Донецька, яка виконала пісні про фестиваль, про Блаженнішого Митрополита Онуфрія і пісню «Помолимося про Україну», артгрупа «Забава», чоловічий квартет «IL MEN», композитор і співак Микола Петраш, а також відомі українські виконавці, артисти й дитячі колективи.

За особливе піклування про юних глядачів і допомогу в підготовці фестивалю «Божі діти» організаторами концертної програми були вручені статуетки «Благодійник року» Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, намісникові Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу, міністру розвитку громад і територій України Олексію Чернишову, заслуженому лікарю України Крижевському Вадиму Віталійовичу, протоієрею Ігорю Казьміруку з матінкою та іншим почесним гостям.

Митрополит Павел нагородив пам’ятними відзнаками видатних благодійників, а всі дітям — подарунки. До слова, без перебільшення можна сказати, що захід об’єднав всю Україну, адже й учасники, і глядачі фестивалю були з різних куточків нашої держави.

Мета ювілейного фестивалю «Божі діти», за традицією, — подарувати свято дитинства і добра дітям-сиротам, дітям з неповних сімей та дітям з особливими потребами з усієї України, об’єднати зусилля людей задля щасливого майбутнього українських дітей. І це, за словами учасників фестивалю, вдалося здійснити.

Через карантин організатори фестивалю змушені були дотримуватися обмежень, проте для малечі головне, що свято вдалося зберегти та все-таки провести.

Учасниця фестивалю «Божі діти» Анастасія Мартинюк подякувала за можливість виступити на сцені та побажала всім дітям здоров’я й не боятися рухатися до своєї мрії.

«Кожного разу під час підготовки ми натрапляємо на труднощі, — сказала напередодні фестивалю заступник директора фестивалю Катерина Дмитрук, — але Господь нас ніколи не залишає. Як і вдячність наших діток. Діти чисті душею, щирі у своїх думках, невимушені. Вони нас надихають працювати іще краще. Не зупинятися. Весь час придумувати щось нове».

Організатори сподіваються, що головні учасники П’ятого благодійного фестивалю — діти — стали радіснішими, та вірять, що цей захід доброти й дитинства принесе свої плоди.

 

Нагадаємо, що організатори фестивалю: Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра, Благодійний фонд «Святих благовірних князів Бориса та Гліба», Громадська організація «БОЖІ ДІТИ».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Фото пресслужби Києво-Печерської Лаври та Тернопільської єпархії

Просмотров: 919