Вітальне слово Предстоятеля УПЦ організаторам та учасникам V Благодійного фестивалю «Божі діти»

Возлюблені у Христі владики, отці, брати і сестри!

З року в рік фестиваль об’єднує дедалі більше юнаків та дівчат, а також дорослих у єдиному бажанні – прославити й подякувати Богові за Його благодіяння до нас, Його дітей. Одним із пріоритетних завдань Церкви Христової є соціальне служіння, що поєднане з місіонерською діяльністю в Українській Православній Церкві.

Є багато небайдужих людей, які завжди готові прийти на допомогу нужденним, розділити їх радощі й горе, нагодувати та одягнути. У цей день хочу особливо виділити зусилля і праці братії Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври на чолі з намісником преосвященним митрополитом Вишгородським, які вже багато років приділяють увагу найбільш незахищеним верствам населення – дітям сиротам, інвалідам, дітям, позбавленим батьківської підтримки та дітям з неповних сімей.

Завдячуючи людям з великим серцем, які не тільки знають, але і старанно виконують заповідь Божу про любов і допомогу ближньому, вчергове відбувається цей урочистий захід для наших найменших християн, що покликаний подарувати їм незабутні враження, щасливі посмішки, цікаві подорожі, зустрічі з відомими людьми та позитивні емоції.

Діти – це наше майбутнє. І це не просто слова. Свята Церква вчить, що милосердя і людяність притаманні кожному з нас. Ми покликані зробити так, щоб жодна дитина не відчувала себе покинутою, непотрібною чи забутою. У Святому Письмі Господь неодноразово ставить дорослим у приклад дітей. Дитина по своїй  природі незлобива, незаздрісна, а її душа чиста та ще не заплямована гріхом і пристрастями. Душа дитини лине до Бога і Царства Божого, бо вона не спотворена гріхом. І все це означає, що ми маємо допомогти дитині знайти Бога, любити та пізнати Його, вчитися виконувати Його святі заповіді.

Відкриваючи це святий захід, хочу побажати найменшим глядачам, присутнім сьогодні в цій залі, а також організаторам та учасникам фестивалю міцного здоров’я, радості та Божої допомоги. Нехай Всещедрий Господь благословить усі ваші благі наміри та добрі сподівання, а Пресвята Богородиця разом з преподобними Антонієм і Феодосієм Печерськими оберігають і укріпляють нас! Прикликаю на вас Боже благословіння!

 

Онуфрій,

Митрополит Київський і всієї України,

Предстоятель Української Православної Церкви

Просмотров: 422