У Золочеві тривають цькування православних — вночі напали на магазин парафіянина УПЦ

У ніч на 15 серпня 2020 року в м. Золочеві Львівської області, де тривають переслідування священника Української Православної Церкви, був звершений напад на магазин дитячих іграшок, який орендує парафіянин УПЦ. Вандали розбили вивіску та написали на стінах будівлі «спонсор РПЦ». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Юридичний відділ УПЦ.

Як розповіли місцеві жителі, образи такого змісту та заклики бойкоту магазину звучали у соціальних мережах і раніше.  Зазначили, що декілька років у центрі міста висів рекламний банер даного магазину дитячих іграшок,  але, невдовзі, після того, як розпочалися протистояння місцевої влади зі священником та парафіянами УПЦ, банер зняли. На думку місцян, зробили це представники комунальних служб.

Після інциденту стало відомо, що власники магазину вирішили не викликати правоохоронців та попросили орендаря, парафіянина УПЦ, за два тижні звільнити орендоване приміщення.

Нагадаємо, в липні 2020 року в Золочеві розпочалося цькування клірика Львівської єпархії УПЦ ієрея Максима Йоенко. Ворота розписали образами і нацистською символікою, поруч з його будинком провели «віче» проти УПЦ, самому священнику і його сім’ї запропонували покинути місто.

Пізніше бойовики Львівського Нацкорпусу в масках молотками зруйнували паркан, встановлений навколо будинку. Відомо, що зруйнований паркан досі не вдається відновити, оскільки як тільки огорожу відремонтують, відразу ж з’являються ті, хто її знову ламає.

Раніше Синодальний юридичний відділ УПЦ 14 липня опублікував заяву щодо порушення права на свободу віросповідання віруючих Української Православної Церкви місцевою владою м. Золочів Львівської області. А також — Звернення митрополита Львівського і Галицького Філарета до Голови Львівської ОДА з приводу подій в м. Золочів та Коментар Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях щодо актів дискримінації УПЦ у м. Золочів.

Просмотров: 1639