Предстоятель: Закони людські мінливі, як людина, Закони Божі — вічні, як і Сам Бог (+відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у день пам’яті святих семи отроків Ефеських і День інтронізації, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель розповів про духовний подвиг семи отроків Ефеських.

За словами Його Блаженства, отроки Максиміліан, Іамвліх, Мартініан, Іоанн, Діонісій, Ексакустодіан (Костянтин) і Антонін були синами знатних громадян, однак заради віри в Христа не злякалися навіть смерті та позбавлення знаків військової відмінності. Отроків замурували в печері, але коли минуло понад півтора століття, вони прокинулися немов від звичайного сну.

Як наголосив Блаженніший владика, через пробудження Ефеських отроків від майже 200-літнього сну Господь відкриває таємницю воскресіння мертвих.

«Смерть людини після Пришестя у світ Сина Божого — це є сон… Блаженна та людина, яка після сну, смерті, заслужить бути причасницею вічного життя на Небі. Господь приготував для людини Рай, — відзначив Архіпастир. — Людина створена для того, щоб жити на землі не жалюгідним, сповненого скорбот життям, але щоб тут, на землі, готувати себе до вічності, щоб жити за Божественними законами. Коли людина живе за Божественними законами, то вона готує себе до вічності, до прийняття втраченого Раю».

Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив, чому так важливо жити за Божественними заповідями.

«Якщо ми будемо жити на землі за Божественними законами, — не за законами людськими, які змінюються як людина, а за Божественними заповідями, які ніколи не змінюються, як і Сам Бог, адже Бог є Любов, — то і після того сну, який кожен із нас має пережити — сну смерті, ми сподобимося тієї слави, що заслужили у Бога сім отроків Ефеських, які сьогодні на небі прославляють Триєдиного Бога Отця і Сина і Святого Духа на віки віків!», — підсумував владика.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 438