Предстоятелі Помісних Церков та ієрархи з-за кордону вітають Блаженнішого Митрополита Онуфрія з річницею інтронізації

17 серпня 2020 року Українська Православна Церква святкує шосту річницю інтронізації Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія на кафедру Київських Митрополитів. Традиційно у зв’язку з цією святковою датою Предстоятелі Помісних Православних Церков та ієрархи з-за кордону надсилають Блаженнішому Митрополиту Онуфрію свої вітання.

Інформаційно-просвітницький відділ публікує фрагменти із привітань з посиланням на сайт vzcz.church.ua:

Святіший Патріарх Сербський ІРИНЕЙ: “Ваше Блаженство, Дорогий Наш у Христі брате і співслужителю!  Для нас велика честь, від імені повноти Сербської Православної Церкви і від свого особисто Імені, з радістю привітати Вас з шостою річницею інтронізації на кафедру Митрополита Київського і всієї України в Успенському соборі Києво-Печерського монастиря 17 серпня 2014 року. Святий Архієрейський Собор обрав Вас очільником Української Православної Церкви в період невизначеності, викликів та ускладнень з якими Ви мужньо впоралися задля добробуту ввіреного Вам благочестивого кліру та благовірного народу. Вітаючи Вас із цим ювілеєм, молимося Господу, щоб Вам подарував тілесну міцність, силу духовну та невичерпну допомогу у Вашому богоугодному архіпастирському служінні”.

Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі САВВА: “Ваше сумлінне служіння, у важкий момент в історії Української Православної Церкви і України, приносить щедрі духовні плоди задля збереження миру в Україні і стійкості очолюваної Вами Православної Церкви в Правді Божій і Її чистоті, яка дотримується канонічного порядку Святого Православ’я. Вітаючи Вас, бажаю Божого благословення на подальші Ваші Первосвятительські труди на славу Української Православної Церкви і всього Святого Православ’я, здоров’я і благополуччя на кожний день”.

Блаженніший Митрополит Чеських земель і Словаччини РОСТИСЛАВ: “Предстоятельствуючи за Божественною Євхаристією, відвідуючи єпархії Української Церкви, зустрічаючись із паствою, Ви виконуєте заповіт Христовий, приймаючи близько до серця сподівання і переживання українського народу. У Вашому лиці Україна і Українська Церква знаходять духовного лідера, доброго пастиря і люблячого отця. Молитовно бажаю Вам, Блаженніший Владико, всемірної допомоги Божої. Нехай молитвами великих Києво-Печерських святих Господь укріплює Вас і пошле довгі і благі роки життя!”.

Блаженніший Митрополит всієї Америки і Канади ТИХОН: “Очолюючи Церкву України в складний період її історії, Ви показуєте приклад чернецького і споглядального життя Вашій пастві. Замість того, щоб бути «міддю, що дзвенить, чи кимвалом, що бринчить», Ви відкрили всім, що здобуття смирення повинно бути основним зусиллям християн, і тоді можна отримати плід смирення: істинну радість і жертовну любов до всього, що Христос приніс. Звичайно, що любов у Христі, яку Ви відчуваєте щодо своєї пастви, є очевидною для всіх. Ця любов, яку Ви маєте до них, як голова і отець у Господі нашому Іісусі Христі «не радіє неправді, а тішиться правдою», і воістину «усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить» (1 Кор. 13:6-7). Бажаю, щоб Ви продовжували жити, наслідуючи приклад Серафима Саровського, Ксенії Петербурзської, Германа Аляскинського, сонму отців Києво-Печерських і всіх святих! Нехай Ваша любов у Христі, яка здобута багатьма роками Ваших аскетичних подвигів, завжди продовжує рости! І нехай Ваша паства буде збільшуватись, маючи перед очима приклад Вашої любові і смирення!”.

Митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир: “Постійно возносимо молитви до Всемилостивого Бога, щоби Він подав Вашому Блаженству благодатні дари премудрості, духовної кріпості та тілесного здоров’я у Вашому нелегкому Предстоятельському служінні на благо Української Православної Церкви у надважкий час для всього українського народу, посеред великого випробування скорботами і постійними нападками на канонічну Церкву України”.

Митрополит Молдавський і Буковинський Феофан (Румунська Православна Церква): “З цієї благословенної нагоди, від імені духовенства та всіх віруючих Яської Єпархії, бажаю Вам міцного здоров’я, радості та довгих років життя, разом з побажаннями Божої допомоги в здійсненні святої справи, на яку ви були покликані Христом Богом, «Пастиреначальником» (1 Петр. 5:4). Многая і благая літа, Ваше Блаженство!”.

Митрополит Ризький і всієї Латвії Олександр: “В день Вашого возведення на древню кафедру Київських святителів, прошу прийняти щирі вітання і світлі молитовні побажання від лиця всієї повноти Латвійської Православної Церкви. Біля святинь Латвійської землі молимось з любов’ю за Ваше Блаженство і за всю Вашу всеукраїнську паству. Нехай буде благословенним і спасительним Ваше велике служіння Предстоятеля Української Православної Церкви, молитвами Пречистої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, сонму святих древнього Києва і всіх угодників Божих”.

Також свої вітання з нагоди інтронізації надіслав настоятель монастиря Путна архімандрит Мелхіседек (Велик) (Румунська Православна Церква).

На ім’я Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія продовжують надходити вітання.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5696