Відбулося чергове засідання Священного Синоду УПЦ (+відео)

17 серпня 2020 року, у шосту річницю інтронізації Предстоятеля УПЦ, на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Засідання очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Тимчасовими членами Священного Синоду є: митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Серафим.

Під час роботи засідання Священного Синоду УПЦ були розглянуті поточні питання з життя Церкви.

Про підсумки Синоду читайте за посиланням.

Перед роботою Священного Синоду архієреї молились за Божественною літургією на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври.

Нагадаємо, попереднє засідання відбулося 18 березня 2020 року.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 3944