Священний Синод призначив нового керуючого Черкаською єпархією та обрав нових єпископів Української Православної Церкви

Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 17 серпня 2020 року у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія прийняв рішення про призначення нового керуючого Черкаською єпархією та обрання нових вікарних єпископів для Чернівецької, Сєвєродонецької та Ніжинської єпархій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

22 червня 2020 року відійшов до Господа Преосвященний митрополит Черкаський і Канівський Софроній. У зв’язку з цим, на сьогоднішньому засіданні Священного Синоду було призначено нового керуючого Черкаською єпархією. Ним став Преосвящений архієпископ Боярський Феодосій.

Також на засіданні Священного Синоду було обрано нових вікарних єпископів для Чернівецької, Сєвєродонецької та Ніжинської єпархій.

Єпископом Герцаївським, вікарієм Чернівецько-Буковинської єпархії обрано архімандрита Силуана (Чорней), клірика Чернівецько-Буковинської єпархії; клірика Сєвєродонецької єпархії архімандрита Іринарха (Тимчука) обрано єпископом Новопсковським, вікарієм Сєвєродонецької єпархії; архімандриту Феодосію (Марченку), клірику Ніжинської єпархії визначено бути єпископом Ладанським, вікарієм Ніжинської єпархії.

Місце наречення і хіротонії новообраних у єпископи згодом визначить Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 8494