Представники Української Православної Церкви взяли участь у зустрічі Прем’єр-міністра України та інших членів Уряду зі ВРЦіРО

20 серпня 2020 року відбулась зустріч Прем’єр-міністра України Д. А. Шмигаля з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія від Української Православної Церкви у заході взяв участь голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, а також співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ священник Віталій Горзов. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на vzcz.church.ua.

Серед представників Уряду до зустрічі також були запрошені: Міністр культури та інформаційної політики України О. В. Ткаченко, в.о. Міністра освіти України С. М. Шкарлета, заступник Міністра охорони здоров’я України В. К. Ляшко та інші.

На зустрічі представники релігійних організацій висловили свою готовність до співпраці з Урядом у заходах спрямованих на припинення розповсюдження коронавірусної інфекції, зокрема учасники зустрічі погодилися активізувати роботу по інформуванню населення щодо профілактичних дій при пандемії.

Особлива увага була приділена в організації учбового процесу в освітніх закладах за наявних епідеміологічних обставин.

Під час зустрічі митрополит Климент розповів про ініціативи Української Православної Церкви щодо допомоги закладам МОЗ України, а також наголосив на необхідності врахування духовних потреб хворих на COVID-19, особливо тих, що знаходяться у гострій фазі хвороби.

Зустріч завершилася підсумковими коментарями профільних урядовців, які озвучили напрямки подальшої практичної співпраці урядових структур із церквами і релігійними організаціями.

Просмотров: 1833