Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив чин наречення трьох новообраних вікарних єпископів УПЦ (+відео)

22 серпня 2020 року, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин наречення новообраних архієреїв у Всіхсвятському храмі Свято-Пантелеймонівського жіночого монастиря (Феофанія). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відповідно до рішення Священного Синоду УПЦ від 17 серпня 2020 року єпископом Герцаївським, вікарієм Чернівецько-Буковинської єпархії наречено архімандрита Силуана (Чорней), клірика Чернівецько-Буковинської єпархії; клірика Сєвєродонецької єпархії архімандрита Іринарха (Тимчука) наречено єпископом Новопсковським, вікарієм Сєвєродонецької єпархії; архімандрита Феодосія (Марченка), клірика Ніжинської єпархії наречено єпископом Ладанським, вікарієм Ніжинської єпархії.

У нареченні також взяли участь голова Церковного суду УПЦ митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Аккарський Василій (Антіохійська Православна Церква), митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим, митрополит Банченський Лонгін, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Хотинський Веніамін, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр та єпископ Бородянський Марк.

Згідно з традицією, ставленики звернулися до Предстоятеля та архієреїв зі словом на наречення.

Чин наречення у єпископа зберігся від давньої практики, згідно з якою кандидат в єпископський сан обирався кліриками та народом, а потім йому про це урочисто об’являли і він давав згоду на рукопокладення. У сучасній практиці у чині наявні такі елементи: новообраному зачитується указ про призначення його на єпископську кафедру, він висловлює згоду, після чого звершується короткий молебень. Після відпусту ставленик звертається до Предстоятеля та архієреїв з особливим словом, потім виголошується многоліття. На завершення Блаженніший владика окроплює новообраного святою водою і він отримує благословення від усіх присутніх єпископів. 

Нагадаємо, на останньому засіданні Священний Синод обрав трьох вікарних єпископів.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6579