В УПЦ продовжують допомагати погорільцям із Житомирщини: потрібні шкільні ранці та інвалідний візок (+реквізити)

Клірик Овруцької єпархії звершив чергову поїздку в с. Острови, яке найбільше постраждало від пожеж у лісах Житомирської області, й у с. Верхня Рудня і с. Нижня Рудня та дізнався по нагальні потреби погорільців. Напередодні нового навчального року особливо допомоги потребують школярі. А жителю с. Левковіцький Млинок потрібно придбати інвалідний візок. Про це Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ повідомив клірик Овруцької єпархії протоієрей Павел Линник. 

Протоієрей Павел розповідає, що наразі клірик та волонтери Овруцької єпархії зібрали гуманітарну допомогу погорільцям — продукти харчування, побутову хімію, теплий одяг. Але ще потрібно придбати ранці та канцелярію для школярів сіл Острови, Верхня Рудня і Нижня Рудня.

«На порозі 1 вересня, тому хотілося б зібрати допомогу дітям. Раніше вони щороку збирали ягоди та за сезон трохи заробляли на навчання. Цього року ситуація така в лісі: все вигоріло, і ягід не було. Люди виживають, як можуть», — додав він.

Також, за словами о. Павла, у с. Левковіцький Млинок проживає чоловік — Володимир Леонідович Левківський, який усе життя попрацював лісничим. Після травми голови, яку він отримав внаслідок падіння на нього дерева, вимушений був піти на пенсію. На жаль, попри лікування, в нього відмовляють ноги, і йому складно пересуватись. Тому дуже потрібно придбати для нього інвалідний візок — «він навіть і по хліб вийти не може». Ціна стандартного інвалідного візка, в середньому, сягає 10 тис. грн.

Номер карти ПриватБанк: 4149-6293-1000-3827 (Линник Павло Михайлович).

Нагадаємо, раніше з благословення митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона клірик та волонтери Овруцької єпархії звершили ряд поїздок в с. Острови. До благодійної допомоги також долучилися у ЛьвівськійВінницькій та Київській єпархіях. Перед тим сестри Марфо-Маріїнської обителі милосердя передали допомогу від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія жителям села Личмани Овруцького району.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 399