На Вінниччині прихильники «ПЦУ» намагалися захопити будівлю недільної школи храму УПЦ

23 серпня 2020 року безпосередньо під час звершення Божественної літургії у храмі УПЦ на честь Покрова Пресвятої Богородиці в селі Малі Крушлинці Вінницької області прихильники «ПЦУ» здійснили спробу захоплення будівлі недільної школи храму Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Вінницької єпархії.

Зокрема під час звершення Божественної літургії у храмі УПЦ села Малі Крушлинці члени громади «ПЦУ» разом із так званими «активістами» прийшли близько 8-ї години на храмову територію, відчинили будівлю трапезної (недільної школи) та звершили там своє «служіння». Доступ до будівлі у прихильників «ПЦУ» був вільний, вони мали свій ключ, тому, як зазначають в єпархії, «абсолютно незрозуміло, чому після завершення свого обряду у приміщенні для дітей вони почали виносити звідти диван, літературу, одяг священника та інші речі».

«Поки тривала Літургія, представники «ПЦУ» вирішили провести так звані «збори» на території храму, а після винесення чужих речей не зі своєї будівлі, почали міняти замок. Логіку знайти важко, але вона часто відсутня у прихильників розколу, так само як і елементарне дотримання законів України», — зазначають в єпархіальній пресслужбі.

Настоятель храму на честь Покрова Богородиці протоієрей Миколай Андрощук після богослужіння викликав поліцію та написав заяву. Однак поліцейські заміні замка не перешкоджали, а тільки спостерігали за постійним лаянням розкольників.

У Вінницькій єпархії відзначають, що подібні провокації та конфлікти громада «ПЦУ» у цьому селі часто влаштовує саме в недільні дні або великі свята Церкви.

Для вирішення конфліктної ситуації, влаштованої представниками розкольницької структури, обидві громади відправились до сільської ради. Врешті-решт вдалося домовитись, що ключі від нового замка отримають і громада УПЦ – законний власник, і сільський голова. Причому від прихильників «ПЦУ» продовжували лунати погрози на адресу вірян Церкви Христової.

У пресслужбі Вінницької єпархії заявляють, що будуть слідкувати за розвитком подій у селі Малі Крушлинці й захищатимуть парафіян, та звертаються до вірян канонічної Церкви з проханням молитовно підтримати громаду УПЦ.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 373