Предстоятель очолив єпископську хіротонію у Феофанії (+фото, відео)

23 серпня 2020 року, у Неділю 11-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі Києва у Феофанії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

За богослужінням відбулася хіротонія архімандрита Силуана (Чорней) у єпископа Герцаївського, вікарія Чернівецько-Буковинської єпархії. Нового архієрея обрав для цього служіння Священний Синод УПЦ на останньому засіданні 17 серпня 2020 року.

Перед початком Божественної літургії, за якою відбулась архієрейська хіротонія, було звершено особливий чин. Кандидат  у єпископський ступінь священства виголосив сповідання віри та дав обітниці берегти Передання Церкви. Потім диякон виголосив многоліття Предстоятелю, архієреям, церковному народу та самому ставленику. 

Його Блаженству співслужили голова Церковного суду УПЦ митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, ієрарх Антіохійського Патріархату митрополит Аккарський Василій, сонм архієреїв Української Православної Церкви, духовенство обителі та гості у священному сані.

За богослужінням з Архіпастирем молилася настоятелька обителі ігуменя Єлисавета (Андреєва) із сестрами.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

На завершення богослужіння Предстоятель звернувся до єпископа Герцаївського Силуана зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією ієрарх подав вірянам своє перше архіпастирське благословення.

Нагадаємо, наречення трьох новообраних у єпископи відбулось 22 серпня у Феофанії.

Просмотров: 5447