24 та 25 серпня 2020 року проходили вступні іспити для абітурієнтів, які вирішили отримати духовну освіту та зокрема стати майбутніми священниками, іконописцями й регентами-псаломщиками, у Волинській духовній семінарії, Полтавській місіонерській духовній семінарії та Кременецькому регентському відділенні Почаївської духовної семінарії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби духовних навчальних закладів.

У Волинській духовній семінарії 25 серпня після молебню перед початком усякої доброї справи для вступників будуть проведені іспити з української мови, Біблійної історії, усвідомленого знання православних молитов, а також церковного співу. Крім того, абітурієнти повинні пройти співбесіду, – йдеться на сайті ВДС.

Коментуючи перебіг вступних іспитів, ректор ВДС архімандрит Євменій (Михалевський) відзначив, що цьогорічна вступна кампанія відбувається з дотриманням усіх вимог щодо санітарно-гігієнічного й особистого захисту.

Цього ж дня у Волинській духовній семінарії відбулось засідання Педагогічної ради, на якому були підбиті підсумки вступної кампані—2020. Ректор ВДС архімандрит Євменій (Михалевський) повідомив, що за результатами вступних іспитів на стаціонарне відділення семінарії зараховано 10 абітурієнтів і 9 – на регентське відділення, яке функціонує при ВДС.

24 серпня, за традицією, розпочалися вступні іспити в Полтавській місіонерській духовній семінарії з основ іконопису та художнього малюнку, – повідомляється на сайті Полтавської семінарії.

Абітурієнтам були запропоновані фотокопії фрагментів канонічних ікон, древніх фресок. Протягом чотирьохгодинного іспиту вони виконували їх художнкопію в кольорі. Кожному з вступників були запропоновані найбільш улюблені їм види фарб.

А 25 серпня відбулися вступні іспити на богословсько-місіонерський факультет, регентське відділення та Іконописну школу імені прп. Порфирія Кавсокаливіта стаціонарної форми навчання.

Після ранкових молитв у Трьохсвятительському храмі Семінарії було звершено молебень перед початком всякого доброго діла.

Під час іспиту абітурієнти показали свої знання з Біблійної історії, основ Православної віри, історії Церкви, а також екзаменувалися на предмет знання основних молитов та вміння читати церковнослов’янською мовою, продемонстрували свої вокальні здібності, проспівавши фрагмент церковної або народної пісні.

Далі відбулася нарада екзаменаційної комісії, після якої всіх абітурієтнів запросили до актової зали, де віцеректор семінарії єпископ Веніамін оголосив список зарахованих до числа студентів Полтавської місіонерської духовної семінарії та привітав їх.

На стаціонарну форму навчання зараховано 23 особи.

Також 24 и 25 серпня в Кременецькому регентському відділенні Почаївської духовної семінарії відбулись вступні іспити для абітурієнтів, – йдеться на сайті Тернопільської єпархії.

Майбутні регенти-псаломщики складали іспит на знання біблійної історії, Катехізису, а також екзаменувалися на предмет знання основних молитов та вміння читати церковнослов’янською мовою. Окрім цього, майбутні студенти проходили музичне прослуховування та писали диктант на духовну тему.

Приймальна комісія на чолі з митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм разом з інспектором училища протоієреєм Володимиром Петручком та іншими викладачами регентського відділення провела співбесіду з абітурієнтами. Після наради комісії на 1-й курс денної форми навчання Кременецього духовного училища було зараховано 38 студентів і 3 студента на заочну форму навчання.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 677