Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив єпископську хіротонію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

27 серпня 2020 року, у день пам’яті преподобного Феодосія Печерського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За богослужінням відбулася хіротонія архімандрита Феодосія (Марченка) у єпископа Ладанського, вікарія Ніжинської єпархії. Нового архієрея обрав для цього служіння Священний Синод УПЦ на останньому засіданні 17 серпня 2020 року.

Перед початком Божественної літургії, за якою відбулась архієрейська хіротонія, було звершено особливий чин. Кандидат  у єпископський ступінь священства виголосив сповідання віри та дав обітниці берегти Передання Церкви. Потім диякон виголосив многоліття Предстоятелю, архієреям, церковному народу та ставленику. 

Його Блаженству співслужили митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Іванківський Кассіан, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Любецький Никодим, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Ладанський Феодосій, духовенство обителі та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

На завершення богослужіння Предстоятель звернувся до єпископа Ладанського Феодосія  зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією владика подав вірянам своє перше архіпастирське благословення.

Чин наречення архімандрита Феодосія у єпископа Ладанського відбувся 22 серпня у Феофанії.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2241