Напередодні свята Успіння Богородиці Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

27 серпня 2020 року, напередодні свята Успіння Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння з виносом Плащаниці Богородиці в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед всенічним бдінням священнослужителі звершили малу вечірню з Акафістом Богоматері перед іконою свята. Під час утрені для поклоніння вірним була винесена Плащаниця Богородиці.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Ладанський Феодосій та духовенство Києво-Печерської Лаври.

Завтра в обителі звершать вісім Літургій, перша з яких почнеться опівночі. Предстоятель очолить святкове богослужіння на площі перед Успенським собором. Початок часів о 7:30. Після Божественної літургії відбудеться хресний хід.

Нагадаємо, в день пам’яті прп. Феодосія Печерського Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив архієрейську хіротонію в Лаврі. 

Просмотров: 1582