Предстоятель очолив Божественну літургію та благословив дітей на новий навчальний рік у Києво-Печерській Лаврі

30 серпня 2020 року, у Неділю 12-ту після П’ятидесятниці, день пам’яті преподобного Аліпія Печерського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Бородянський Марк та братія обителі у священному сані. Богослужбові піснеспіви виконував хор студентів Київської духовної академії і семінарії.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх вірян зі словом проповіді. Архіпастир пояснив вірянам зміст євангельського зачала про багатого юнака, якого Христос закликав роздати своє майно і йти за Собою. Потім Блаженніший владика розповів історію про Нерукотворний Образ Господа Іісуса Христа, який вшановується Церквою 29 серпня.

“Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми любили один одного, щоб ми виконували Божественні заповіді. Навіть якщо вони нам не подобаються, якщо ми їх не зовсім розуміємо – ми повинні це робити, як хворий, якому не зовсім подобаються процедури, але він повинен їх виконувати, інакше він не стане здоровим. Нехай Господь допомагає нам жити по Його святим законам, щоб ми були на землі благословенні Богом і на Небі сподобилися вічного життя у Царстві Небесному”, – побажав на завершення Предстоятель.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію диякона Василія Кіфу, випускника Київської духовної академії.

Після Божественної літургії Предстоятель очолив молебень з благословенням на новий навчальний рік.

Після відпусту Архіпастир звернувся до присутніх зі словом.

“Усім нашим діточкам, усім викладачам, вчителям, хто навчає дітей – усім бажаю допомоги Божої у новому навчальному році, щоб Господь благословив ваше життя і ваші труди, щоб знанням ваші були корисними і для душі, і для тіла. Хай Господь береже усіх вас!”, – благословив Блаженніший владика паству та окропив вірян святою водою.

Нагадаємо, 28 серпня Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив вечірнє богослужіння з чином погребіння Плащаниці Богородиці.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1428