У Чернівецькій єпархії освятили храм, побудований замість захопленого «ПЦУ», в Мукачівській — престол (оновлено)

29 серпня 2020 року в селі Михайлівка Глибоцького району Чернівецької області освятили новий храм, побудований замість захопленого рік тому рейдерами «ПЦУ», 30 серпня митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор освятив престол у Петро-Павлівському храмі с. Уклин Свалявського району Закарпатської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Чернівецької та Мукачівської єпархій.

Чин освячення храму на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» в селі Михайлівка звершив митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій.

Після богослужіння в новоосвяченому храмі архієрей звернувся до віруючих з проповіддю, в якій закликав любити своїх ближніх.

«Вам в Михайлівці не просто, ви пережили часи випробувань: коли розділились сім’ї, були куми, а сьогодні не хочуть говорити один одному добрий день!… Ми християни, браття та сестри, ми маємо керуватись нашою вірою. А наша віра навчає нас терпіння, смирення і любові. А кого ми маємо любити? – нашого ближнього. А в Євангелії як написано, хто наш ближній? – той хто є поряд», — зазначив митрополит Мелетій.

Архієрей відзначив, що «ці люди, що зробили таку неприємність, прикрість для вашого села, вони теж християни, заблудші, бідні, зробивши дурницю за котру вже жалкують, і ще багато-багато разів пожалкують про це. Що їм потрібно? — добре слово, наша любов, тільки так ми можемо навести їх серця до покаяння, тільки таким шляхом ми зможемо їм підказати і допомогти стати на правильний шлях».

Нагадаємо, 3 лютого 2019 року прихильники «ПЦУ» вигнали релігійну громаду УПЦ села Михайлівка з місцевого храму, ґрунтуючись на результатах голосування, проведеного напередодні. Голосування про перехід громади канонічної Церкви в «ПЦУ» провели на зборах територіальної громади, в якому брали участь як місцеві жителі (більшість з яких в храм не ходили), так і привезені люди з сусідніх сіл.

30 серпня, у 12-ту неділю після Святої П’ятидесятниці, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив Божественну літургію та освятив престол у Петро-Павлівському храмі с. Уклин Свалявського району.

Після завершення богослужіння владика звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді, висловив подяку настоятелю храму ієрею Віталію Химинцю та усім парафіянам за труди, і призвав на всіх присутніх Боже благословення.

Використано матеріали сайту СПЖ

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2338