В єпархіях Української Православної Церкви благословили учнів, студентів та викладачів на новий навчальний рік (фото)

29-30 серпня 2020 року в храмах усіх єпархій Української Православної Церкви після недільного богослужіння відбулися молебні для школярів, студентів, вчителів та викладачів перед початком нового навчального року. В деяких парафіях та монастирях діти взяли участь в Таїнстві Причастя, а також отримали подарунки. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

Традиційно, перед початком навчального року Церква молиться Господу Богу, Божій Матері та святим, щоб вони послали всім, хто навчається, дух мудрості й розуму, відкрив їм (школярам, студентам) розум, зробив їх серце здатним вмістити добре вчення.

Ніжинська єпархія

Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент після завершення Божественної літургії очолив молебень з благословенням на новий навчальний рік у Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина.

Сєверодонецька єпархія

В останню неділю літа звершили молебень на початок нового навчального року в храмах Сєверодонецької єпархії.

Молебень в Христо-Різдвяному кафедральному соборі м. Сєверодонецька. Молилися діти, батьки та викладачі — просили Божої допомоги та сил на майбутні труди.

Полтавська єпархія

Віцеректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін звершив молебень для школярів у храмі блаженної Ксенії Петербурзької м. Горішні Плавні.

Молебень у Свято-Троїцькому храмі смт. Диканьки. 

Бориспільська єпархія

29 серпня в Спасо-Преображенському соборі було звершено Божественну Літургію, яку очолив благочинний монастиря архім. Іларіон (Кострець) в співслужінні братії монастиря. Перед початком Божественної Літургії прийняв сповідь дітей, а за Літургією вони причастились Святих Христових Таїн. 

Після завершення богослужіння було звершено молебень перед початком навчання. Благочинний монастиря від імені намісника архм. Софронія (Шинкаренка) привітав дітей з початком навчання, окропив їх святою водою та благословив їм подарунки.

У Петропавлівському храмі с. Петропавлівське Бориспільського району після Богослужіння був завершений молебень перед початком нового навчального року.

29 та 30 серпня після Божественної літургії настоятель Покровського храму с. Плоске Броварського району протоієрей Миколай Сидоренко відслужив молебень на початок навчального року. Під час Літургії молилися батьки та їх діти, юні парафіяни причастилися Святих Христових Тайн. 

Мукачівська єпархія

30 серпня духовенство звершило святкові молебні на початок доброї справи, діти взяли участь в Таїнстві Причастя та від церковної громади отримали подарунки.

Молитва у Свято-Покровському храмі в селі Таламаш, що на Воловеччині, в храмі на честь Всіх Святих в м. Свалява, в Свято-Покровському храмі села Приборжавське, Іршавського благочиння, в Свято-Володимирівському храмі м. Ужгород, в Михайлівському храмі с. Родниківка на Свалявщині, в Іллінському храмі с. Барвінок на Ужгородщині, в Різдва-Богородиці храмі м. Берегово, в Петро-Павлівському храмі с. Дідово на Берегівщині, в храмі на честь ікони Божої Матері “Почаївська” в Ужгороді.   

Запорізька єпархія

Парафіяни храму на честь ікони Божої Матері «Знамення» в Знам’янці Запорізької області помолились перед початком навчального року та влаштували свято для дітей.

30 серпня в церквах міста Енергодара молилися про те, щоб «Господь ниспослал на отроков дух премудрости и разума, чтобы они могли разуметь и памятствовать доброе и душеполезное учение».

30 серпня в храмовому парку церкви на честь Казанської ікони Пресвятої Богородиці с. Костянтинівка архімандрит Макарій (Шадрін) відслужив молебень перед початком навчального року. Священник привітав дітей і батьків з початком навчального року та побажав терпіння, успіхів у новому шкільному році. Після молебню діти отримали іконки «Благословення дітей».

27 серпня настоятель запорізького храму на честь преподобномучениці Єлизавети протоієрей Михайло Іванісов відвідав гуртожиток переселенців з Донбасу та передав учням подарунки від Запорізької єпархії — канцелярське приладдя.

Овруцька єпархія

Віруючі Овруцької та інших єпархій зібрали благодійну допомогу для дітей с. Острови Овруцького району Житомирської області. Це село постраждало внаслідок лісових пожеж на весні.

“Зібрали велику партію рюкзаків, канцелярських наборів (зошити, пластилін, фломастери, олівці та багато інших речей), які потрібні для навчального процесу в школі”, – повідомив протоієрей Павел Линник.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 614