Вперше з’явився посібник з релігійних прав (+pdf-файл)

Електронна версія посібника «Твоє право на свободу віросповідання» вже доступна для безкоштовного завантаження.

В онлайн-презентації посібника взяли участь понад 140 учасників, у тому числі за допомогою прямої трансляції на сторінці Інституту релігійної свободи в Фейсбуці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт irs.in.ua.

Автор посібника, експерт ІРС з державно-церковних відносин Максим Васін, розповів про те, як користуватися виданням. Зокрема, посібник містить 72 гіперпосилання та 72 QR-коди, які дозволять читачам і електронної, і друкованої версій швидко відкривати чинну редакцію закону чи іншого цитованого документа.

“Посібник містить чимало ексклюзивних порад з юридичної практики та багаторічного досвіду діяльності Інституту релігійної свободи. Він призначений стати настільною книгою для релігійних діячів та посадовців державних органів у справах релігій, а також буде корисний викладачам і студентам, які вивчають богослов’я, релігієзнавство, право”, – розповів автор.

Посібник є результатом співпраці нідерландської організації ПАКС та української правозахисної організації Інститут релігійної свободи (ІРС).

Під час презентації голова правління ІРС Олександр Заєць розповів, що дуже часто віруючі та керівники релігійних громад не можуть уповні скористатися своїми правами, оскільки не знають їх або не можуть правильно застосувати багатоманіття законодавчих актів у релігійній сфері. З подібною проблемою часто стикаються і урядовці, особливо на регіональному рівні, яким також цей посібник буде дуже корисним.

Електронну версію посібника (українською мовою) можна завантажити за цим посиланням: bit.ly/PAX-Vasin-handbook 

Охочі отримати друкований примірник можуть подати заявку за цим посиланням: forms.gle/MonJ9aS4LxTAg4z4A

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 807