Під головуванням Предстоятеля УПЦ відбулося засідання Вченої ради КДАіС

Напередодні нового навчального року, 31 серпня 2020 року, під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Київській духовній академії і семінарії пройшло засідання Вченої ради. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу КДАіС.

Участь у засіданні взяв ректор Київської духовної академії і семінарії професор єпископ Білогородський Сильвестр, члени адміністрації та викладачі КДАіС.

На початку засідання владика-ректор привітав присутніх із початком нового навчального року та оголосив нагальні питання, після чого запросив до слова Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

У своєму слові Блаженніший владика зосередив увагу на важливості виховання благочестивих пастирів Церкви Христової, які гідно та з достоїнством будуть продовжувати служіння, започатковане святими апостолами. Його Блаженство наголосив, що завдання духовної школи — виховати пастирів, які стануть сіллю землі (Мф. 5:13).

На завершення виступу Предстоятель закликав на всіх Боже благословення.

Потім ректор КДАіС повідомив про внесення змін до розкладу занять у новому навчальному році та представив нових викладачів і співробітників. Зокрема, владика повідомив про заміну економа КДА, яким, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, став випускник магістратури ієромонах Мелетій (Завадський). Преосвященніший владика від імені професорсько-викладацької корпорації висловив подяку архімандриту Іларіону (Кострецю), який понад 20 років очолював економську службу Київських духовних шкіл.

Також єпископ Сильвестр від імені всіх вікладачів КДАіС привітав доцента архієпископа Черкаського і Канівського Феодосія, який цього дня святкував свій День народження.

Предстоятель УПЦ вручив церковні нагороди викладачам і співробітникам Київських духовних шкіл, які цього року відсвяткували особисті ювілеї.

Своєю чергою, проректор із навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин) представив звіти про результати вступних іспитів на денну та заочну форму навчання, затвердження предметів для семестрових творів і семінарів, навчального та календарного планів на І семестр 2020/21 навчального року.

Також архімандрит Філарет оголосив список кандидатів на отримання стипендії Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія (Академія — 1 студент, семінарія — 1 вихованець) та стипендії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Академія — 1 студент, семінарія — 1 вихованець).

Далі зі звітом про стан духовних шкіл за період літніх канікул виступив проректор з виховної роботи доцент єпископ Згурівський Амвросій.

Проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега розповів про тематику щорічної ХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Духовна та світська освіта: історія взаємин — сучасність — перспективи». Цьогоріч науковий форум буде присвячено 30-й річниці дарування Грамоти Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія ІІ про незалежність і самостійність Української Православної Церкви у своєму управлінні. Дата проведення — 27 жовтня 2020 року.

Вчений секретар доцент протоієрей Василій Яковчук повідомив про  те,  що доповідачем на Актовому дні Київської духовної академії ухвалено  бути проректору з науково-богословської роботи професору В.В. Бурезі. Він  виступить із доповіддю, присвяченою ювілею офіційного часопису КДА — «Трудів Київської духовної академії».

Економ ієромонах Мелетій звітував про роботу економської служби за звітний період та про підготовку до 2020/2021 н.р.

Також члени Вченої ради заслухали звіт голів Комісій із перевірки якості випускних кваліфікаційних робіт: професора протоієрея Ростислава Снігірьова та професора В.В. Буреги.

Наприкінці засідання Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував адміністрації за роботу у період літніх канікул і побажав викладачам допомоги Божої в новому навчальному році.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 261