В Овруцькій, Львівській та Мукачівській єпархіях допомогли дітям зібратися до школи (оновлено)

1 вересня 2020 року клірики та парафіяни Овруцької та Львівської єпархій подарували рюкзаки з канцелярським обладнанням школярам сіл, які постраждали від лісових пожеж на Овручищині Житомирської області, також священнослужителі Мукачівської єпархії вручили 230 наплічників дітям з малозабезпечених сімей Іршавщини Закарпатської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

З благословення митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона настоятель храму на честь Казанської ікони Божої Матері протоієрей Павел Линник, настоятелем храму на честь благовірного князя Олександра Невського протоієрей Вадим Заблоцький та настоятелька Василівського жіночого монастиря в місті Овруч ігуменя Євфалія відвідали села Левковичі, Можарі, Острови й вручили дітям, які постраждали внаслідок лісових пожеж, шкільні рюкзаки з канцелярським обладнанням.

У святі першого дзвоника також взяв участь перший заступник голови Житомирської обласної ради Крамаренко Сергій Миколайович.

До акції долучилася Свято-Покровська парафія міста Борислав Львівської єпархії. Голова Місіонерського відділу єпархії протоієрей Діонісій Буренко передав шкільні рюкзаки, канцелярію та солодощі для дітей з сіл Житомирської області, які постраждали в наслідок стихійних пожеж. Також вчительці – Невмержицькій Оксані Дмитрівні, яка разом зі своїм чоловіком героїчно врятувала дітей від пожежі, парафія передала в дар ікону Пресвятої Богородиці та Книгу Нового Заповіту.

1 вересня з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора, за ініціативи голови Єпархіального молодіжного відділу архімандрита Агапіта (Шпиняка) та підтримки небайдужих вірян школярам було передано 230 рюкзаків та шкільну канцелярію.

Цього дня в Іоанно-Богословському монастирі Іршавщини було відслужено молебень перед початок навчального року, після якого архімандрит Агапіт звернувся до присутніх зі словом:

«Добро творити легко! Щиро дякуємо за підтримку Високопреосвященнішому митрополиту Феодору, міському голові міста Іршави – Степану Степановичу Бобику, начальнику закупівельної бази “Ніка” Олександру Симканичу і багатьом добрим людям, які підтримували цей проект. Нашими спільними зусиллями сьогодні ми змогли подарувати радість тим, хто цього навіть не очікував».

Просмотров: 234